Vijesti
Petak, 14. lipanj 2019.

Prva godina primjene Uredbe o zaštiti podataka: 73 % Europljana zna za barem jedno od svojih prava

U povodu službenog obilježavanja prve godišnjice primjene Opće uredbe EU-a o zaštiti podataka, na kojem se razmatrala njezina uspješnost, Europska komisija objavila je rezultate posebnog istraživanja Eurobarometra o zaštiti podataka. Rezultati pokazuju da su Europljani relativno dobro upoznati s novim pravilima o zaštiti podataka,svojim pravima i postojanjem nacionalnih tijela za zaštitu podataka, kojima se mogu obratiti ako su im prava prekršena.

Srijeda, 05. lipanj 2019.

Rang-ljestvica sveučilišta U-Multirank za 2019. – europska sveučilišta dobro pozicionirana

Objavljeno je šesto i dosad najveće izdanje rang-ljestvice sveučilišta U-Multirank u kojem je ocijenjeno više od 1700 sveučilišta iz 96 zemalja. 

 

Srijeda, 29. svibanj 2019.

Rezultati europskih izbora 2019.

Više od 50 posto građana Europske unije koji imaju pravo glasati izašlo je na ove izbore. Time je ostvaren najveći odaziv u 20 godina. Također je po prvi puta od prvih direktnih izbora održanih 1979. godine zabilježen rast broja birača.

Srijeda, 22. svibanj 2019.

rescEU: EU okuplja flotu zrakoplova za gašenje požara za sljedeću sezonu

 rescEU: EU okuplja flotu zrakoplova za gašenje požara za sljedeću sezonu

U sklopu priprema za obranu od šumskih požara tijekom sljedećeg ljeta, Europska komisija je okupila prvu flotu zrakoplova za gašenje požara u okviru novog sustava rescEU za sprečavanje prirodnih katastrofa.

Utorak, 14. svibanj 2019.

Zeleni tjedan 2019. – naglasak na provedbi zakona o zaštiti okoliša

Ovogodišnje izdanje Zelenog tjedna EU-a traje od 13. – 17. svibnja 2019. Naglasak ovogodišnjeg Zelenog tjedna jest na praktičnoj primjeni zakona o zaštiti okoliša.

Četvrtak, 16. svibanj 2019.

Proračun EU-a: dodatnih 100 milijuna EUR za program istraživanja i program mobilnosti studenata u 2019.

Nakon što su Europski parlament i Vijeće postigli dogovor o proračunu EU-a za 2019., Europska komisija je predložila da se za vodeće programe EU-a Obzor 2020. i Erasmus+ dodaju sredstva u iznosu od 100 milijuna EUR. Ta će dodatna sredstva pridonijeti jačanju odgovora EU-a na ključne izazove kao što su klimatske promjene, a pridonijet će i daljnjoj prilagodbi obrazovnog sektora potrebama tržišta rada.

Utorak, 14. svibanj 2019.

Posjet učenika Gimnazije Petra Preradovića Virovitica Kući Europe

Dana,13. svibnja 2019. godine Informacijski centar Europe Direct Virovitica u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA i Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj organizirao je posjet učenika Gimnazije Petra Preradovića Virovitica Kući Europe u Zagrebu.

Petak, 10. svibanj 2019.

Obilježen Dan Europe u Virovitičko-podravskoj županiji

 

Informacijski centar Europe Direct Virovitica u suradnji sa Razvojnom agencijom VIDRA, dana 10. svibnja 2019. godine obilježio je Dan Europe u Virovitičko-podravskoj županiji.

Srijeda, 08. svibanj 2019.

Tjedan Europe u Virovitičko-podravskoj županiji

 

Svake godine Informacijski centar Europe Direct Virovitica u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA obilježava Tjedan Europe u Virovitičko-podravskoj županiji.

Srijeda, 01. svibanj 2019.

Nagrada EU-a za djelovanje u području zdravlja

Europska komisija ovogodišnju je nagradu EU-a za djelovanje u području zdravlja posvetila inicijativama gradova, nevladinih organizacija i škola koje su pridonijele ili pridonose povećanju javnog zdravlja u Europskoj uniji sprječavanjem i smanjivanjem pretilosti u djece i mladih.

Srijeda, 24. travanj 2019.

Koliko nam IoT (Internet stvari) pomažu, ali i mijenjaju svakodnevnicu?

Jeste li znali da se,prema istraživanju Europske komisije, procjenjuje da će tržišna vrijednost IoT tehnologije u EU-u do 2020. narasti do čak jednog trilijuna eura?

Petak, 19. travanj 2019.

Europska komisija pozdravlja zeleno svjetlo Europskog parlamenta programu InvestEU

Europska komisija pozdravlja glasovanje u Europskom parlamentu o programu InvestEU čija je svrha potaknuti privatna i javna ulaganja u Europskoj uniji u sljedećem dugoročnom proračunskom razdoblju.Glasovanje je korak naprijed prema uspostavi programa.

Petak, 12. travanj 2019.

Paška sol dobila zaštićenu oznaku izvornosti

Europska komisija odobrila je zahtjev za unos „Paškesoli“ i „Cebrerosa“u registar zaštićenih oznaka izvornosti (ZOI).

Ponedjeljak, 01. travanj 2019.

[NAJAVA] otvaranje 2. WiFi4EU Poziva

Europska komisija najavila je ponovno otvaranje poziva u okviru programa WiFi4EU za 4. travnja 2019. u 13:00 sati. Kako bi mogli podnijeti zahtjev za vaučer u iznosu od 15.000 EUR, gradovi i općine se prije poziva trebaju registrirati na  WiFi4EU portalu. Poziv će biti otvoren do 05. travnja 2019. do 17:00 sati.

Srijeda, 27. ožujak 2019.

Održano predavanje o Izborima za Europski parlament u organizaciji Europe Direct Centra Virovitica

 EDIC Virovitica osnovan je kako bi svi građani i građanke Virovitičko-podravske županije dobili točne i pravovremene informacije i savjete o svim temama vezanim uz Europsku uniju.

1
2
3
4
5
6
7
8
...
25