Vijesti
Petak, 22. studeni 2019.

Definiran proračun EU za 2020.

Danas su tri institucije EU-a postigle dogovor o proračunu EU-a za 2020. zahvaljujući kojem će EU svoja sredstva moći usmjeriti na prioritete važne za građane, odnosno na klimatske promjene, radna mjesta, mlade, sigurnost i solidarnost u EU-u.

Petak, 08. studeni 2019.

DiscoverEU: 20 000 putnih propusnica za osamnaestogodišnjake koji idućeg ljeta žele putovati Europom

Komisija je otvorila novi krug prijava za putne propusnice u okviru inicijative DiscoverEU, koja sudionicima omogućuje da putujući Europom i otkrivajući njezinu kulturnu baštinu prošire svoje znanje i razviju vještine. Rok za prijavu je 28.studenoga 2019. u podne, a prijaviti se mogu svi osamnaestogodišnjaci iz EU-a koji žele putovati Europom u razdoblju od 1. travnja do 31. listopada 2020.

Petak, 08. studeni 2019.

Jesenska gospodarska prognoza 2019.: Izazovan put pred nama

Europsko gospodarstvo u sedmoj je uzastopnoj godini rasta, a nastavak rasta predviđa se i 2020. i 2021. Tržišta rada i dalje su snažna, a nezaposlenost pada. Međutim,vanjsko okruženje nije poticajno kao što je bilo, a nesigurnost je sve veća,što posebno pogađa proizvodni sektor, koji se suočava i sa strukturnim promjenama. Čini se da je europsko gospodarstvo zbog toga na putu prema dugotrajnijem razdoblju usporenog rasta i slabe inflacije.

Ponedjeljak, 28. listopad 2019.

Komisija objavila izvješće o Europskoj godini kulturne baštine 2018.

Komisija je objavila izvješće koje sadržava pregled provedbe i rezultata Europske godine kulturne baštine 2018. te u kojem su naglašena četiri temeljna područja: angažman u područjima baštine, održivosti, zaštite i inovacija. 

Srijeda, 23. listopad 2019.

Pristupanje Schengenskom području: Hrvatska na putu pristupanja schengenskom području

Komisija je izvijestila o napretku Hrvatske u ispunjavanju potrebnih uvjeta za pristupanje schengenskom području. Na temelju rezultata postupka schengenske evaluacije započetog 2016. Europska komisija smatra da je Hrvatska poduzela potrebne mjere kako bi osigurala ispunjavanje potrebnih uvjeta za potpunu primjenu schengenskih pravila i standardâ. Hrvatska treba nastaviti provoditi sve tekuće mjere, posebno kad je riječ o upravljanju vanjskim granicama, kako bi se osiguralo daljnje ispunjavanje tih uvjeta.Komisija je danas potvrdila i da Hrvatska kontinuirano ispunjava obveze povezane sa schengenskim pravilima koje je preuzela u okviru pregovora o pristupanju.

Ponedjeljak, 14. listopad 2019.

Nastavak kampanje „IMAŠ PRAVO“ - #yourEUright

Nastavlja se kampanja Europske komisije „IMAŠ PRAVO“ koja hrvatske građane informira o pravima koja ostvaruju kao potrošači u EU. Pravo na jednostavnu promjenu banke i transparentnost bankovnih usluga su teme događaja koji će se održati 15.10.2019. od 13 do 15:30 u Studentskom naselju„Stjepan Radić“. Uz Igora Vujovića, predsjednika Unije potrošača Hrvatske,kampanji će se na ovom događaju pridružiti Tomislav Pancirov i  MargaritaTomić Seiter.

Petak, 11. listopad 2019.

Zaštitite svoju privatnost na društvenim mrežama

Društvene mreže danas svi koriste, na svom mobilnom uređaju i računalu. Društvenim se mrežama svakodnevno povezujemo s drugim ljudima, međusobno komuniciramo i razmjenjujemo informacije i podatke. No, prečesto upravo društvene mreže omoguće zlonamjernim ljudima da iskoriste priliku i prevare korisnike.

Četvrtak, 03. listopad 2019.

Novim pravilima do održivijih kućanskih aparata

Europska komisija kontinuirano radi na smanjenju učinka Europe na okoliš i smanjenju računa za energiju europskih potrošača. 

Petak, 27. rujna 2019.

Osoblje EDIC-a Virovitica povodom obilježavanja Europskog dana jezika 2019. posjetilo je OŠ Eugena Kumičića Slatina

Svake godine 26. rujna u svim zemljama članicama Europske unije obilježava se Europski dan jezika te je tim povodom osoblje EDIC-a Virovitica ove godine posjetilo OŠ Eugena Kumičića Slatina.

Ponedjeljak, 16. rujna 2019.

Europski tjedan mobilnosti, 16. - 22. rujna 2019.

Europska komisija pokrenula Europski tjedan mobilnosti 2019. i s europskim gradovima promiče sigurnost na cestama u EU-u.

Utorak, 17. rujna 2019.

WiFi4EU: novi poziv općinama za prijavu za uvođenje besplatnih Wi-Fi mreža na javnim prostorima

 

Komisija će 19. rujna u 13 sati po srednjoeuropskom vremenu objaviti novi poziv za podnošenje prijava za vaučere WiFi4EU za uspostavu besplatnih Wi-Fi mreža na javnim prostorima, npr. u gradskim vijećnicama, javnim knjižnicama, muzejima, parkovima i trgovima.

Srijeda, 11. rujna 2019.

Komisija Ursule von der Leyen: za ambiciozniju Europsku uniju

Novoizabrana predsjednica Ursula von der Leyden danas je predstavila svoj tim i novi ustroj sljedeće Europske komisije. Nova Komisija odražavat će prioritete i ambicije utvrđene u Političkim smjernicama i organizirana je prema ciljevima na temelju kojih je Europski parlament izabrao novu predsjednicu.

Petak, 06. rujna 2019.

Sudjelujte u kvizu i dokažite poznavanje europskih jezika!

Mislite da poznajete europske jezike? Evo prilike da to provjerite - povodom Europskog dana jezika organiziramo online kviz znanja o službenim jezicima EU-a! Kviz kreće 10. rujna i trajat će do 24. rujna. Zaigrajte i pobijedite!

Ponedjeljak, 26. kolovoz 2019.

Započinje kampanja „IMAŠ PRAVO“ - #yourEUright

Putovanje u paket-aranžmanu, promjena banke i transparentnost bankovnih usluga te povrat kupljene robe u roku od 14 dana tri su teme informativne kampanje Europske komisije o pravima potrošača u Hrvatskoj.

1
2
3
4
5
6
7
8
...
27