Vijesti
Srijeda, 21. lipanj 2017.

Novim alatom za profiliranje vještina državljanima trećih zemalja olakšava se ulazak na tržište rada

Riječ je o alatu za uređivanje stranica na internetu i izvan njega kojim će se državljanima trećih zemalja omogućiti da predstave svoje vještine, kvalifikacije i iskustva na način koji je razumljiv poslodavcima, pružateljima obrazovanja i osposobljavanja te organizacijama koje rade s migrantima diljem Europske unije.

Utorak, 20. lipanj 2017.

Hrvatska i službeno izašla iz postupka prekomjernog deficita

Hrvatska je i službeno izašla iz postupka u slučaju prekomjernog deficita.

Srijeda, 31. svibanj 2017.

EK iznosi prijedlog mogućih daljnjih mjera za produbljenje europske ekonomske i monetarne unije

Komisija iznosi prijedlog mogućih daljnjih mjera za produbljenje europske ekonomske i monetarne unije.

Petak, 19. svibanj 2017.

EK je započela javno savjetovanje o promicanju socijalne uključenosti i zajedničkih vrijednosti EU-a u okviru obrazovanja

Kako se obrazovanjem u Europi može pomoći mladima da napreduju u sve različitijim društvima koja se suočavaju s rastućom socijalnom i gospodarskom nejednakošću, oštrom retorikom i nasilnim ekstremizmom? 

To je najvažnije pitanje javnog savjetovanja koje je započela Europska komisija.

Ponedjeljak, 15. svibanj 2017.

Obilježen Europski tjedan puštanjem balona u središtu Virovitice i crtanjem zastava članica EU

Tri skupine djece iz Dječjeg vrtića Cvrčak, kredom su crtala zastave članica Europske unije, te potom, u središtu Virovitice pustili balone povodom Europskog tjedna koji se održava na području cijele Hrvatske.

Ponedjeljak, 08. svibanj 2017.

Dan Europe u znaku mladih i kulture

U duhu 60. obljetnice potpisivanja Rimskih sporazuma koji su postavili temelje današnje Europske unije, diljem Europe će se tijekom Europskog tjedna održavati događanja kojima će se pridružiti i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

Utorak, 02. svibanj 2017.

Međunarodni praznik rada

Jučer je obilježen Međunarodni praznik rada. To je dan sjećanja na borbu radnika tijekom posljednja dva stoljeća za visoke socijalne standarde koje mi danas uživamo. Udružimo snage kako bi europski stup socijalnih prava i socijalna Europe postali stvarnost svakog europskog radnika.

Petak, 28. travanj 2017.

Europski tjedan mladih 2017.

Osmo izdanje Europskog tjedna mladih održat će se diljem Europe od 1. do 7. svibnja 2017. Naglasak Tjedna mladih bit će na solidarnosti i na društvenom angažmanu mladih u Europi, pružit će informacije o programu Erasmus + i slaviti ga te će pružiti priliku mladima da iznesu svoje ideje o tome kako oblikovati budućnost politika EU-a za mlade.

Srijeda, 19. travanj 2017.

Objavljen drugi ovogodišnji bilten

Utorak, 04. travanj 2017.

Novo izvješće pokazuje kako kohezijska politika EU-a poboljšava ulagačko okruženje u Europi

Jedan od ključnih elemenata reforme kohezijske politike za razdoblje 2014. – 2020. bio je da se za države članice uvedu preduvjeti za dobivanje sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Srijeda, 29. ožujak 2017.

Mladi za mlade: prvi vodič za borbu protiv ekstremizma razvijen u okviru vodeće inicijative „Ekstremno zajedno” (Extremely Together) koju sufinancira EU

Osnaživanje mladih ključni je element u borbi protiv nasilnog ekstremizma i sprečavanju marginalizacije i radikalizacije.

Ponedjeljak, 27. ožujak 2017.

Šezdeset godina Ugovorâ iz Rima: Komisija se prisjeća europskih postignuća i predvodi raspravu o budućnosti s 27 članica

Čelnici EU-a sastat će se 25. ožujka u Rimu kako bi proslavili šezdesetu obljetnicu Ugovorâ iz Rima, koji su potpisani na taj dan 1957. godine.

Petak, 24. ožujak 2017.

Prihvaćeno financiranje dosad najvrijednijeg projekta, Geopriče UNESCO geoparka

Prošao je do sada najveći projektni prijedlog prijavljen u Virovitičko-podravskoj županiji čiju studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju je izradila VIDRA-Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

1
2
3
4
5
6
7
8
...
16