Vijesti
Srijeda, 23. svibanj 2018.

Izgradnja snažnije Europe: nove inicijative za dodatno jačanje uloge politika povezanih s mladima, obrazovanjem i kulturom

Komisija nastavlja rad na uspostavi europskog prostora obrazovanja do 2025., jačanju kulturne dimenzije Europske unije i poticanju sudjelovanja mladih s novim skupom mjera, uključujući novu Strategiju za mlade te novu Agendu za kulturu.

Petak, 18. svibanj 2018.

Kako EK štiti građane od onečišćenja zraka?

 Komisija se zalaže za potrebu Europljana da udišu čist zrak.

Srijeda, 16. svibanj 2018.

Dovršavanje pouzdanog jedinstvenog digitalnog tržišta na korist svima

Deset dana prije početka primjene Opće uredbe o zaštiti podataka Europska komisija predstavlja niz konkretnih mjera koje europski čelnici mogu poduzeti za zaštitu privatnosti građana i za ostvarenje jedinstvenog digitalnog tržišta EU-a do kraja 2018.

Četvrtak, 10. svibanj 2018.

Pokrenuta je kampanja #EUandME

Europska komisija pokrenula je novu kampanju #EUandME usmjerenu mladima od 17 do 35 godina, kako bi ih informirala o vrijednostima i pogodnostima EU-a i pravima koje uživaju kao njegovi građani, te ih upoznala s načinima na koje im EU može pomoći u ostvarenju njihovih strasti i ambicija. Građanima je premijerno predstavljeno pet kratkih filmova europskih redatelja. Cilj je ovih filmova potaknuti dijalog s mladim Europljanima o utjecaju koji EU ima na njihove svakodnevne živote.

Utorak, 08. svibanj 2018.

Obilježen Tjedan Europe 2018. u VPŽ predavanjem o ˝Europi koja štiti, osnažuje i brani˝ i prigodnim puštanjem balona s EU motivima

 Povodom obilježavanja Tjedna Europe 2018. u Virovitičko-podravskoj županiji, Informacijski centar Europe Direct Virovitica, u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA i Virovitičko -podravskom županijom organizirao je niz događanja kojima se proslavlja Dan Europe.

Četvrtak, 03. svibanj 2018.

Obilježavanje EU tjedna 2018. u Virovitičko-podravskoj županiji

Povodom obilježavanja Tjedna Europe 2018. godine, Informacijski centar Europe Direct Virovitica u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA i Virovitičko-podravskom županijom organizira niz događanja.

 

Četvrtak, 03. svibanj 2018.

Komisija predlaže moderan proračun za Uniju koja štiti, osnažuje i brani

Komisija danas predlaže pragmatičan, moderan i dugoročan proračun za razdoblje od 2021.do 2027. U prijedlogu Komisije proračun Unije usklađen je s našim političkim prioritetima, iznesenima u pozitivnom programu koji je predsjednik Jean-Claude Juncker utvrdio u svojem Govoru o stanju Unije 14. rujna 2016. i koji su čelnici 27 država članica EU-a usuglasili u Bratislavi 16. rujna 2016. i u Rimskoj deklaraciji od 25. ožujka 2017. Riječ je proračunu za Europu koja štiti,osnažuje i brani, što će se postići stavljanjem naglaska na područja u kojima Unija može ostvariti najbolje rezultate.

Petak, 27. travanj 2018.

Podaci u EU-u: Komisija pojačava napore za povećanje dostupnosti i poticanje razmjene zdravstvenih podataka

Europska komisija danas predlaže skup mjera za poboljšanje dostupnosti podataka u EU-u kao nastavak prijašnjih inicijativa za poticanje slobodnog protoka neosobnih podataka na jedinstvenom digitalnom tržištu.

Četvrtak, 19. travanj 2018.

Sigurnosna unija: Komisija predstavlja nove mjere kako bi se teroristima i kriminalcima uskratila sredstva i suzio prostor za djelovanje

Komisija poduzima dodatne korake kako bi se teroristima aktivnosti dodatno otežale uskraćivanjem sredstava za planiranje, financiranje i poduzimanje kriminalnih radnji.

Četvrtak, 19. travanj 2018.

Komisija objavila izvješća o partnerima na zapadnom Balkanu i o Turskoj

Europska komisija je donijela svoj godišnji paket o proširenju, uključujući sedam pojedinačnih izvješća,u kojem se ocjenjuje provedba politike proširenja Europske unije, utemeljene na dogovorenim kriterijima te pravednoj i strogoj uvjetovanosti. Napredak na europskom putu objektivan je i na zaslugama utemeljen proces koji ovisi o konkretnim rezultatima koje postigne svaka pojedina zemlja, pri čemu su glavni prioriteti vladavina prava, pravosuđe i temeljna prava.

Četvrtak, 12. travanj 2018.

Komisija djeluje s ciljem povećanja povjerenja u znanstvene studije o sigurnosti hrane

Na zabrinutost građana izraženu u uspješnoj europskoj građanskoj inicijativi Komisija odgovara prijedlogom za poboljšanje transparentnosti znanstvenih studija u području sigurnosti hrane.

Četvrtak, 12. travanj 2018.

[NAJAVA] Projekt "Road Trip"

Europska komisija (Glavna uprava za regionalnu i urbanu politiku) mladim Europljanima želi pružiti novu priliku da iz prve ruke iskuse ono za što se EU zalaže i što čini na terenu.Projekt „Road Trip” prvenstveno je ljudska avantura: milenijci različitih pozadina odlaze na putovanje diljem Europe i sami istražuju raznolikost projekata i inicijativa koje je omogućio EU.

Utorak, 10. travanj 2018.

Sigurnost na cestama - 2017.

Prema preliminarnim statističkim podacima o sigurnosti na cestama za 2017. koje je danas objavila Komisija, već se drugu godinu zaredom broj nesreća sa smrtnim slučajevima smanjio za 2 %. Postignut napredak, ali potrebno je novo djelovanje za znatan daljnji napredak.

Petak, 30. ožujak 2018.

Kraj diskriminacije u online trgovini: jednake cijene i uvjeti za sve EU građane

Dobra vijest za sve ljubitelje online shoppinga, ali i za online trgovce – nova Uredba o zabrani geografskog blokiranja u EU stupit će na snagu do kraja godine.

Petak, 23. ožujak 2018.

Počinju prijave za financiranje pristupnih točaka za besplatan WiFi4EU bežični internet na javnim mjestima

Program WiFi4EU: počinju prijave za financiranje sredstvima EU-a pristupnih točaka za besplatan bežični internet na javnim mjestima

1
...
6
7
8
9
10
11
12
13
14
...
29