Vijesti
Četvrtak, 10. svibanj 2018.

Pokrenuta je kampanja #EUandME

Europska komisija pokrenula je novu kampanju #EUandME usmjerenu mladima od 17 do 35 godina, kako bi ih informirala o vrijednostima i pogodnostima EU-a i pravima koje uživaju kao njegovi građani, te ih upoznala s načinima na koje im EU može pomoći u ostvarenju njihovih strasti i ambicija. Građanima je premijerno predstavljeno pet kratkih filmova europskih redatelja. Cilj je ovih filmova potaknuti dijalog s mladim Europljanima o utjecaju koji EU ima na njihove svakodnevne živote.

Utorak, 08. svibanj 2018.

Obilježen Tjedan Europe 2018. u VPŽ predavanjem o ˝Europi koja štiti, osnažuje i brani˝ i prigodnim puštanjem balona s EU motivima

 Povodom obilježavanja Tjedna Europe 2018. u Virovitičko-podravskoj županiji, Informacijski centar Europe Direct Virovitica, u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA i Virovitičko -podravskom županijom organizirao je niz događanja kojima se proslavlja Dan Europe.

Četvrtak, 03. svibanj 2018.

Obilježavanje EU tjedna 2018. u Virovitičko-podravskoj županiji

Povodom obilježavanja Tjedna Europe 2018. godine, Informacijski centar Europe Direct Virovitica u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA i Virovitičko-podravskom županijom organizira niz događanja.

 

Četvrtak, 03. svibanj 2018.

Komisija predlaže moderan proračun za Uniju koja štiti, osnažuje i brani

Komisija danas predlaže pragmatičan, moderan i dugoročan proračun za razdoblje od 2021.do 2027. U prijedlogu Komisije proračun Unije usklađen je s našim političkim prioritetima, iznesenima u pozitivnom programu koji je predsjednik Jean-Claude Juncker utvrdio u svojem Govoru o stanju Unije 14. rujna 2016. i koji su čelnici 27 država članica EU-a usuglasili u Bratislavi 16. rujna 2016. i u Rimskoj deklaraciji od 25. ožujka 2017. Riječ je proračunu za Europu koja štiti,osnažuje i brani, što će se postići stavljanjem naglaska na područja u kojima Unija može ostvariti najbolje rezultate.

Petak, 27. travanj 2018.

Podaci u EU-u: Komisija pojačava napore za povećanje dostupnosti i poticanje razmjene zdravstvenih podataka

Europska komisija danas predlaže skup mjera za poboljšanje dostupnosti podataka u EU-u kao nastavak prijašnjih inicijativa za poticanje slobodnog protoka neosobnih podataka na jedinstvenom digitalnom tržištu.

Četvrtak, 19. travanj 2018.

Sigurnosna unija: Komisija predstavlja nove mjere kako bi se teroristima i kriminalcima uskratila sredstva i suzio prostor za djelovanje

Komisija poduzima dodatne korake kako bi se teroristima aktivnosti dodatno otežale uskraćivanjem sredstava za planiranje, financiranje i poduzimanje kriminalnih radnji.

Četvrtak, 19. travanj 2018.

Komisija objavila izvješća o partnerima na zapadnom Balkanu i o Turskoj

Europska komisija je donijela svoj godišnji paket o proširenju, uključujući sedam pojedinačnih izvješća,u kojem se ocjenjuje provedba politike proširenja Europske unije, utemeljene na dogovorenim kriterijima te pravednoj i strogoj uvjetovanosti. Napredak na europskom putu objektivan je i na zaslugama utemeljen proces koji ovisi o konkretnim rezultatima koje postigne svaka pojedina zemlja, pri čemu su glavni prioriteti vladavina prava, pravosuđe i temeljna prava.

Četvrtak, 12. travanj 2018.

Komisija djeluje s ciljem povećanja povjerenja u znanstvene studije o sigurnosti hrane

Na zabrinutost građana izraženu u uspješnoj europskoj građanskoj inicijativi Komisija odgovara prijedlogom za poboljšanje transparentnosti znanstvenih studija u području sigurnosti hrane.

Četvrtak, 12. travanj 2018.

[NAJAVA] Projekt "Road Trip"

Europska komisija (Glavna uprava za regionalnu i urbanu politiku) mladim Europljanima želi pružiti novu priliku da iz prve ruke iskuse ono za što se EU zalaže i što čini na terenu.Projekt „Road Trip” prvenstveno je ljudska avantura: milenijci različitih pozadina odlaze na putovanje diljem Europe i sami istražuju raznolikost projekata i inicijativa koje je omogućio EU.

Utorak, 10. travanj 2018.

Sigurnost na cestama - 2017.

Prema preliminarnim statističkim podacima o sigurnosti na cestama za 2017. koje je danas objavila Komisija, već se drugu godinu zaredom broj nesreća sa smrtnim slučajevima smanjio za 2 %. Postignut napredak, ali potrebno je novo djelovanje za znatan daljnji napredak.

Petak, 30. ožujak 2018.

Kraj diskriminacije u online trgovini: jednake cijene i uvjeti za sve EU građane

Dobra vijest za sve ljubitelje online shoppinga, ali i za online trgovce – nova Uredba o zabrani geografskog blokiranja u EU stupit će na snagu do kraja godine.

Petak, 23. ožujak 2018.

Počinju prijave za financiranje pristupnih točaka za besplatan WiFi4EU bežični internet na javnim mjestima

Program WiFi4EU: počinju prijave za financiranje sredstvima EU-a pristupnih točaka za besplatan bežični internet na javnim mjestima

Petak, 16. ožujak 2018.

Europski migracijski program: potrebni su stalni napori za napredak

Potvrđeno je da se u 2017. i u prvim mjesecima 2018. smanjio broj nezakonitih dolazaka, pri čemu se i dalje nastoji spašavati živote, rješavati temeljne uzroke,štititi vanjske granice Europe i dodatno jačati suradnja s međunarodnim partnerima. Međutim, budući da je opće stanje i dalje osjetljivo, potrebno je da države članice i EU zajedno ulože dodatne napore, osobito u obliku većih financijska sredstva, kako bi se osigurao stalan i učinkovit odgovor na izazove povezane s migracijama.

Utorak, 13. ožujak 2018.

Igračke i automobili na vrhu su liste otkrivenih opasnih proizvoda

Kako se potrošači s pomoću ovog sustava mogu zaštititi od opasnih proizvoda koji se prodaju na internetu?

Srijeda, 07. ožujak 2018.

EIB Grupa podržala Hrvatsku u 2017. godini s gotovo 600 milijuna eura, ugovoreni krediti za podršku hrvatskog turizma i okoliša

·        Podrška EIB Grupe za Hrvatsku u 2017. iznosi 1,22% BDP-a zemlje, što svrstava Hrvatsku na treće mjesto među članicama EU

·        EIB Grupa u Hrvatskoj u 2017. podržala 1.100 pothvata i više od 15,000 radnih mjesta

·        Odličan početak poslovanja u 2018. godini

ü  Prvi direktni kredit odobren kompaniji iz privatnog sektora uz jamstvo Plana ulaganja za Europu u iznosu od 16 milijuna eura u svrhu unaprjeđenja turističke infrastrukture na Jadranu

ü  Novi kredit u iznosu od 15 milijuna eura HBOR-u u svrhu podrške ulaganjima u očuvanje bio raznolikosti i prilagodbe klimatskim promjenama

ü  Potpisivanje ugovora sa savjetodavnim centrom (Advisory Hub) u svrhu podrške razvoju projekata Hrvatskoj

1
...
7
8
9
10
11
12
13
14
15
...
30