Vijesti
Srijeda, 25. studeni 2015.

Konferencija o klimi u Parizu

Europska komisija danas je predstavila svoje stajalište i ciljeve uoči konferencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama koja će se održati u Parizu od 30. 11. do 11. 12. 
Utorak, 24. studeni 2015.

Zajednička izjava o Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama istupamo zajedno kako bi se okončalo nasilje nad ženama i djevojčicama. 
Petak, 20. studeni 2015.

Otvorena izložba na Europskom trgu u Zagrebu : "Naš svijet, naše dostojanstvo, naša budućnost"

Predstavništvo Europske Komisije u Hrvatskoj otvorilo je izložbu na Europskom trgu u Zagrebu pod nazivom "Naš svijet, naše dostojanstvo, naša budućnost." 
Srijeda, 18. studeni 2015.

Europski program sigurnosti – trenutna situacija

Komisija je 28. travnja 2015. donijela Europski program sigurnosti u kojem je iznijela glavna djelovanja kojima namjerava zajamčiti djelotvoran odgovor EU-a na terorizam i prijetnje sigurnosti u Europskoj uniji u razdoblju od 2015. do 2020. 
Srijeda, 11. studeni 2015.

Kroz projekt Gastroposao.eu organiziraju se radionice za ugostitelje

U sklopu projekta Gastroposao.eu, Gastronomadi i portal Gastroposao.eu organiziraju tematske radionice za poboljšavanje zapošljavanja u sektoru ugostiteljstva. 
Ponedjeljak, 09. studeni 2015.

Europska komisija objavila prijedlog EU-a o održivom razvoju u TTIP-u i prvo detaljno izvješće o zadnjem krugu pregovora

Europska komisija je objavila svoj prijedlog poglavlja o trgovini i održivom razvoju, uključujući rad i zaštitu okoliša, u okviru aktualnih pregovora o transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu između EU-a i SAD-a. 
Četvrtak, 05. studeni 2015.

Tema Europske godine za razvoj 2015. za mjesec studeni: Održivi razvoj i klimatska politika

Otkad su 2000. definirani milenijski razvojni ciljevi, u svijetu je ostvaren velik napredak u smanjenju siromaštva. No u svim područjima i dalje postoje veliki izazovi, a jedan od najtežih odnosi se na klimatske promjene. 
Ponedjeljak, 02. studeni 2015.

Junckerova komisija: Godinu dana poslije

U nedjelju, 1. studenoga Junckerova Komisija je obilježila godinu dana mandata. 

Petak, 30. listopad 2015.

Europska komisija donijela program rada za 2016. godinu: Usredotočenost i ostvarivanje 10 prioriteta

Programom se potvrđuje predanost ostvarivanju deset političkih prioriteta iz Političkih smjernica. 
Utorak, 27. listopad 2015.

Izbjeglička kriza - dogovoren akcijski plan u 17 točaka

Zadnjih tjedana pokazalo se da se izazovi s kojima su suočene zemlje na zapadnobalkanskoj migracijskoj ruti ne mogu riješiti samostalnim djelovanjem pojedinih zemalja, već da se u njihovu rješavanju može uspjeti samo zajedničkim, prekograničnim pristupom utemeljenim na suradnji. 
Četvrtak, 22. listopad 2015.

Nove prilike za razmjenu kroz program Erasmus+

Petak, 16. listopad 2015.

Europska komisija predstavila novu trgovinsku i ulagačku strategiju

Europska komisija predstavila je novu trgovinsku i ulagačku strategiju pod nazivom " Trgovina za sve: prema odgovornijoj trgovinskoj i investicijskoj politici". 
Utorak, 13. listopad 2015.

Novi pečat izvrsnosti za povećanje kvalitete regionalnog financiranja istraživanja

Europska komisija pokreće novu inicijativu, kojom će se osigurati učinkovitost trošenja novca poreznih obveznika poboljšanjem sinergija između sredstava EU-a za regionalnu politiku i za istraživanja. 
Petak, 09. listopad 2015.

Zapošljavanje i socijalna pitanja u EU

Nastavlja se postupno poboljšavanje situacije na tržištima rada EU-a uz sve bolje socijalne pokazatelje, koji odražavaju jačanje gospodarske aktivnosti, navodi se u rujanskom izdanju Tromjesečnog pregleda u području zapošljavanja i socijalnih pitanja.  
Ponedjeljak, 05. listopad 2015.

Otvoren javni poziv za sudjelovanje u Projektu 'Akademija regionalnog razvoja i fondova Europske unije'

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja s projektom „Akademija regionalnoga razvoja i fondova Europske unije“, čiji je glavni cilj informiranje studentske populacije o svim aspektima korištenja EU fondova.