Vijesti
Subota, 25. travanj 2020.

Koronavirus: Smjernice EU-a za siguran povratak na radno mjesto

Kako osigurati zdravlje i sigurnost radnika koji se vraćaju na radno mjesto? To važno pitanje zaokuplja mnoge poslodavce dok zemlje EU-a planiraju ili provode strategije postupnog povratka na posao nakon krize uzrokovane koronavirusom. Europska agencija za sigurnost i zdravlje na radu (EU-OSHA) u tu je svrhu danas izdala smjernice za povratak na posao.

Srijeda, 22. travanj 2020.

Koronavirus: EU mobilizira pomoć za Italiju, Hrvatsku i susjedne zemlje

Nakon što je putem Mehanizma EU-a za civilnu zaštitu primila zahtjeve za pomoć u borbi protiv pandemije koronavirusa, EU koordinira i sufinancira dostavu pošiljaka pomoći u EU-u i susjednim zemljama.

Srijeda, 15. travanj 2020.

Koronavirus: 2,7 milijarde eura iz proračuna EU-a za potporu sektoru zdravstvene skrbi u EU-u

Europska komisija je 2. travnja predložila aktivaciju instrumenta Europske unije radi izravne potpore sektorima zdravstvene skrbi u zemljama EU-a u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Četvrtak, 09. travanj 2020.

Koronavirus: Komisija poziva države članice da produlje privremeno ograničenje neobveznih putovanja u EU do 15. Svibnja

Komisija je danas pozvala države članice schengenskog područja i države pridružene schengenskom području da produlje privremeno ograničenje neobveznih putovanja u EU do 15. svibnja. Iskustvo država članica i drugih zemalja pogođenih pandemijom pokazuje da je potrebno više od 30 dana kako bi mjere za suzbijanje širenja virusa bile učinkovite. Komisija poziva na koordiniran pristup produljenju jer mjere na vanjskim granicama mogu biti djelotvorne samo ako ih sve države članice i schengenske države provode u istom roku i jednako na svim granicama.

Četvrtak, 02. travanj 2020.

Koronavirus: Komisija aktivira sva svoja sredstva kako bi zaštitila živote i izvore prihoda

U ovoj teškoj krizi na prvom je mjestu spašavanje života i osiguravanje izvora prihoda. 

Utorak, 31. ožujak 2020.

EU mobilizira hitnu potporu za partnere sa zapadnog Balkana

U okviru globalnog odgovora na pandemiju Europska komisija najavila je 38 milijuna eura hitne potpore za zdravstvenu situaciju na zapadnom Balkanu i preraspodjelu 374 milijuna eura iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć kako bi pomogla socioekonomskom oporavku regije.

Četvrtak, 26. ožujak 2020.

Ljudska prava i demokracija: težnja za dostojanstvom i ravnopravnosti u cijelom svijetu

Europska komisija i Visoki predstavnik jučer su donijeli Zajedničku komunikaciju i Akcijski plan EU-a za ljudska prava i demokraciju za razdoblje 2020. – 2024. te ukazali na prioritete i predstavili daljnje korake u tom području. 

Ponedjeljak, 23. ožujak 2020.

EU nakon potresa mobilizirao hitnu pomoć za Hrvatsku

Kao što je tijekom telefonskog razgovora s premijerom Plenkovićem ponovila predsjednica von der Leyen, Europska Komisija spremna je pomoći Hrvatskoj nakon jučerašnjeg potresa.

Četvrtak, 19. ožujak 2020.

Produljeni rokovi za podnošenje zahtjeva za Erasmus+, Europske snage solidarnosti, Obzor 2020. i Akcelerator EIC-a

Zbog poteškoća s kojima su se suočili podnositelji zahtjeva uslijed izbijanja Koronavirusa, Komisija je produljila rokove za podnošenje zahtjeva za programe Erasmus+, Europske snage solidarnosti, Obzor 2020. i Akcelerator Europskog vijeća za inovacije.

Ponedjeljak, 16. ožujak 2020.

Obustavljanje rada sa strankama – COVID-19

Kako bismo u maksimalnoj mjeri spriječili širenje koronavirusa (COVID-19), Informacijski centar Virovitica obustavlja rad sa strankama od 16.03.2020. do smirivanja nastale situacije vezane uz koronavirus.  

Petak, 13. ožujak 2020.

Covid-19: Komisija organizira koordinirani odgovor za borbu protiv ekonomskog učinka koronavirusa

Covid-19 predstavlja ozbiljnu opasnost po javno zdravlje građana, društava i gospodarstava s oboljelima u svim državama članicama. 

Srijeda, 04. ožujak 2020.

Održano predavanje ˝Zamke pri online kupovini i na koji način ih riješiti? ˝ povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite potrošača

 U utorak, 03. ožujka 2020. godine u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica održano je predavanje ˝Zamke pri online kupovini i na koji način ih riješiti?˝.

Četvrtak, 27. veljača 2020.

[NAJAVA PREDAVANJA] Europski potrošački centar: Zamke pri online kupovini i na koji način ih riješiti?

U utorak, 03. ožujka 2020. godine u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica održati će se predavanje na temu: ˝Europski potrošački centar: Zamke pri online kupovini i na koji način ih riješiti?˝. Početak predavanja je 18 sati.

Utorak, 25. veljača 2020.

COVID-19: Komisija aktivno radi na svim područjima, osigurala 232 milijuna eura za borbu protiv epidemije

Komisija je najavila novi paket od 232 millijuna eura za učinkovitiju borbu protiv širenja COVIDA-19 diljem svijeta. Jutros su povjerenici Kyriakides i Lenarčič održali konferenciju za novinare.

Utorak, 18. veljača 2020.

EU ulaže više od 100 milijuna eura u nove projekte u okviru programa LIFE radi promicanja zelene i klimatski neutralne Europe

Europska komisija najavila je ulaganje u iznosu od 101,2 milijuna eura za najnovije projekte u okviru programa za okoliš i klimatsku politiku LIFE

1
2
3
4
5
6
7
8
...
31