Vijesti
Petak, 14. veljača 2020.

Planirana ulaganja u iznosu od 463 milijarde eura

Nakon sastanka Upravnog odbora Europske investicijske banke u veljači, Europski fond za strateška ulaganja u okviru Plana ulaganja za Europu trebao bi generirati 463 milijarde eura dodatnih ulaganja unutar EU-a.

Utorak, 04. veljača 2020.

Buduće partnerstvo EU-a i Ujedinjene Kraljevine: Europska komisija poduzima prve korake u pokretanju pregovora s Ujedinjenom Kraljevinom

Europska komisija danas je Vijeću uputila preporuku za otvaranje pregovora o novom partnerstvu s Ujedinjenom Kraljevinom.

Srijeda, 29. siječanj 2020.

EDIC Virovitica obilježio je Europski dan zaštite osobnih podataka zanimljivim predavanjem u Strukovnoj školi Virovitica

Dana, 29. siječnja 2020. godine u knjižnici Strukovne škole Virovitica učenicima završnih razreda Strukovne škole Virovitica održano je predavanje na temu ˝Zaštita osobnih podataka na internetu i društvenim mrežama˝.

Srijeda, 22. siječanj 2020.

SASTANAK KOLEGIJA: Priprema konferencije o budućnosti Europe

Europska komisija je predstavila svoje ideje za pripremu konferencije o budućnosti Europe, koja bi trebala početi na Dan Europe 9. svibnja 2020. 

Četvrtak, 16. siječanj 2020.

DiscoverEU: još 20 000 mladih će 2020. dobiti priliku za istraživanje Europe

Oko 20000 osamnaestogodišnjaka dobit će putne propusnice u najnovijem, četvrtom krugu inicijative DiscoverEU.

Srijeda, 15. siječanj 2020.

Financiranje zelene tranzicije: Plan ulaganja za europski zeleni plan i mehanizam za pravednu tranziciju

Europska unija odlučna je u namjeri da do 2050. postane prvi klimatski neutralan blok u svijetu, što se može postići samo znatnim ulaganjima EU-a, nacionalnog javnog sektora i privatnog sektora.

Četvrtak, 09. siječanj 2020.

Predsjednica von der Leyen i Kolegij u Zagrebu povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a

Predsjednica Ursula von der Leyen i Kolegij povjerenika danas i sutra u Zagrebu sudjeluju u svečanom otvaranju hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. 

Srijeda, 08. siječanj 2020.

Europske prijestolnice kulture za 2020.: Rijeka (Hrvatska) i Galway (Irska)

S 1. siječnjem 2020. hrvatska Rijeka i irski Galway na godinu dana preuzimaju titulu europskih prijestolnica kulture.

Utorak, 24. prosinac 2019.

Imigracija i klimatske promjene i dalje su glavni prioriteti na razini EU-a

Jesensko istraživanje Eurobarometra za 2019.: imigracija i klimatske promjene i dalje su glavni prioriteti na razini EU-a.

Ponedjeljak, 23. prosinac 2019.

Booking.com obvezao se na usklađivanje praksi za predstavljanje ponuda i cijena s pravom EU-a

Nakon dijaloga s Europskom komisijom i nacionalnim tijelima za zaštitu potrošača, Booking.com se obvezao da će promijeniti način predstavljanja ponuda, popusta i cijena potrošačima. 

Utorak, 17. prosinac 2019.

U Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači održano predavanje za buduće i mlade poduzetnike

Dana, 17. prosinca 2019.godine u Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači održano je predavanje za buduće i mlade poduzetnike.

Četvrtak, 12. prosinac 2019.

Europski zeleni plan opisuje kako će do 2050. Europa postati prvi klimatski neutralan kontinent te kako potaknuti gospodarstvo, poboljšati zdravlje i kvalitetu života, zaštititi prirodu i pritom nikoga ne zapostaviti

Europska komisija je predstavila europski zeleni plan – strategiju za postizanje održivosti gospodarstva EU-a pretvaranjem klimatskih i ekoloških izazova u prilike u svim područjima politike i osiguravanjem pravedne i uključive tranzicije.

Petak, 06. prosinac 2019.

Konferencija UN-a o klimatskim promjenama u Madridu: predsjednica von der Leyen predstavila klimatske ciljeve svjetskim čelnicima

Predsjednica Ursula von der Leyen predstavila je Europsku komisiju na Konferenciji UN-a o klimatskim promjenama (COP25) prvog dana mandata.

Utorak, 26. studeni 2019.

Europska komisija odobrila novu zaštićenu oznaku izvornosti za proizvod iz Hrvatske

Europska komisija odobrila je zahtjev za uvrštavanje „Paškog sira” u registar zaštićenih oznaka izvornosti (ZOI). Paški sir je ovčji sir proizveden na otoku Pagu i otočićima Maun i Škrda u Jadranskom moru.

Petak, 22. studeni 2019.

Definiran proračun EU za 2020.

Danas su tri institucije EU-a postigle dogovor o proračunu EU-a za 2020. zahvaljujući kojem će EU svoja sredstva moći usmjeriti na prioritete važne za građane, odnosno na klimatske promjene, radna mjesta, mlade, sigurnost i solidarnost u EU-u.

1
2
3
4
5
6
7
8
...
31