Vijesti
Srijeda, 08. siječanj 2020.

Europske prijestolnice kulture za 2020.: Rijeka (Hrvatska) i Galway (Irska)

S 1. siječnjem 2020. hrvatska Rijeka i irski Galway na godinu dana preuzimaju titulu europskih prijestolnica kulture.

Utorak, 24. prosinac 2019.

Imigracija i klimatske promjene i dalje su glavni prioriteti na razini EU-a

Jesensko istraživanje Eurobarometra za 2019.: imigracija i klimatske promjene i dalje su glavni prioriteti na razini EU-a.

Ponedjeljak, 23. prosinac 2019.

Booking.com obvezao se na usklađivanje praksi za predstavljanje ponuda i cijena s pravom EU-a

Nakon dijaloga s Europskom komisijom i nacionalnim tijelima za zaštitu potrošača, Booking.com se obvezao da će promijeniti način predstavljanja ponuda, popusta i cijena potrošačima. 

Utorak, 17. prosinac 2019.

U Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači održano predavanje za buduće i mlade poduzetnike

Dana, 17. prosinca 2019.godine u Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači održano je predavanje za buduće i mlade poduzetnike.

Četvrtak, 12. prosinac 2019.

Europski zeleni plan opisuje kako će do 2050. Europa postati prvi klimatski neutralan kontinent te kako potaknuti gospodarstvo, poboljšati zdravlje i kvalitetu života, zaštititi prirodu i pritom nikoga ne zapostaviti

Europska komisija je predstavila europski zeleni plan – strategiju za postizanje održivosti gospodarstva EU-a pretvaranjem klimatskih i ekoloških izazova u prilike u svim područjima politike i osiguravanjem pravedne i uključive tranzicije.

Petak, 06. prosinac 2019.

Konferencija UN-a o klimatskim promjenama u Madridu: predsjednica von der Leyen predstavila klimatske ciljeve svjetskim čelnicima

Predsjednica Ursula von der Leyen predstavila je Europsku komisiju na Konferenciji UN-a o klimatskim promjenama (COP25) prvog dana mandata.

Utorak, 26. studeni 2019.

Europska komisija odobrila novu zaštićenu oznaku izvornosti za proizvod iz Hrvatske

Europska komisija odobrila je zahtjev za uvrštavanje „Paškog sira” u registar zaštićenih oznaka izvornosti (ZOI). Paški sir je ovčji sir proizveden na otoku Pagu i otočićima Maun i Škrda u Jadranskom moru.

Petak, 22. studeni 2019.

Definiran proračun EU za 2020.

Danas su tri institucije EU-a postigle dogovor o proračunu EU-a za 2020. zahvaljujući kojem će EU svoja sredstva moći usmjeriti na prioritete važne za građane, odnosno na klimatske promjene, radna mjesta, mlade, sigurnost i solidarnost u EU-u.

Petak, 08. studeni 2019.

DiscoverEU: 20 000 putnih propusnica za osamnaestogodišnjake koji idućeg ljeta žele putovati Europom

Komisija je otvorila novi krug prijava za putne propusnice u okviru inicijative DiscoverEU, koja sudionicima omogućuje da putujući Europom i otkrivajući njezinu kulturnu baštinu prošire svoje znanje i razviju vještine. Rok za prijavu je 28.studenoga 2019. u podne, a prijaviti se mogu svi osamnaestogodišnjaci iz EU-a koji žele putovati Europom u razdoblju od 1. travnja do 31. listopada 2020.

Petak, 08. studeni 2019.

Jesenska gospodarska prognoza 2019.: Izazovan put pred nama

Europsko gospodarstvo u sedmoj je uzastopnoj godini rasta, a nastavak rasta predviđa se i 2020. i 2021. Tržišta rada i dalje su snažna, a nezaposlenost pada. Međutim,vanjsko okruženje nije poticajno kao što je bilo, a nesigurnost je sve veća,što posebno pogađa proizvodni sektor, koji se suočava i sa strukturnim promjenama. Čini se da je europsko gospodarstvo zbog toga na putu prema dugotrajnijem razdoblju usporenog rasta i slabe inflacije.

Ponedjeljak, 28. listopad 2019.

Komisija objavila izvješće o Europskoj godini kulturne baštine 2018.

Komisija je objavila izvješće koje sadržava pregled provedbe i rezultata Europske godine kulturne baštine 2018. te u kojem su naglašena četiri temeljna područja: angažman u područjima baštine, održivosti, zaštite i inovacija. 

Srijeda, 23. listopad 2019.

Pristupanje Schengenskom području: Hrvatska na putu pristupanja schengenskom području

Komisija je izvijestila o napretku Hrvatske u ispunjavanju potrebnih uvjeta za pristupanje schengenskom području. Na temelju rezultata postupka schengenske evaluacije započetog 2016. Europska komisija smatra da je Hrvatska poduzela potrebne mjere kako bi osigurala ispunjavanje potrebnih uvjeta za potpunu primjenu schengenskih pravila i standardâ. Hrvatska treba nastaviti provoditi sve tekuće mjere, posebno kad je riječ o upravljanju vanjskim granicama, kako bi se osiguralo daljnje ispunjavanje tih uvjeta.Komisija je danas potvrdila i da Hrvatska kontinuirano ispunjava obveze povezane sa schengenskim pravilima koje je preuzela u okviru pregovora o pristupanju.

Ponedjeljak, 14. listopad 2019.

Nastavak kampanje „IMAŠ PRAVO“ - #yourEUright

Nastavlja se kampanja Europske komisije „IMAŠ PRAVO“ koja hrvatske građane informira o pravima koja ostvaruju kao potrošači u EU. Pravo na jednostavnu promjenu banke i transparentnost bankovnih usluga su teme događaja koji će se održati 15.10.2019. od 13 do 15:30 u Studentskom naselju„Stjepan Radić“. Uz Igora Vujovića, predsjednika Unije potrošača Hrvatske,kampanji će se na ovom događaju pridružiti Tomislav Pancirov i  MargaritaTomić Seiter.

Petak, 11. listopad 2019.

Zaštitite svoju privatnost na društvenim mrežama

Društvene mreže danas svi koriste, na svom mobilnom uređaju i računalu. Društvenim se mrežama svakodnevno povezujemo s drugim ljudima, međusobno komuniciramo i razmjenjujemo informacije i podatke. No, prečesto upravo društvene mreže omoguće zlonamjernim ljudima da iskoriste priliku i prevare korisnike.

2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
32