Vijesti
Srijeda, 31. srpanj 2019.

Što je zapravo digitalna transformacija i kakve nas promjene očekuju?

U svakodnevnoj komunikaciji susrećemo se s nizom pojmova iz digitalnog svijeta, u posljednje se vrijeme sve češće spominje digitalna transformacija. Ona utječe na sve sektore gospodarstva i mijenja naš život, rad i komunikacije. Digitalna transformacija danas više nije pitanja izbora - ona je neizbježna, neophodna i nezaobilazna. No, znate li što pojam digitalna transformacija predstavlja te koje nam promjene donosi?

Srijeda, 24. srpanj 2019.

Zaštita svjetskih šuma: Europska komisija pojačala djelovanje EU-a

Europska komisija iznijela je novi okvir djelovanja za zaštitu i obnovu svjetskih šuma. 

Utorak, 23. srpanj 2019.

Sigurnosna unija: suradnja EU-a i SAD-a na suzbijanju financiranja terorista i dalje daje rezultate

Suradnja EU-a i SAD-a na suzbijanju financiranja terorističkih djelatnosti i dalje daje pozitivne rezultate: između 2016. i 2018. otkriveno je više od 70 000 tragova, od kojih su neki imali ključnu ulogu u pokretanju istraga vezanih uz terorističke napade na području EU-a, uključujući napade u Stockholmu, Barceloni i Turkuu.

Petak, 19. srpanj 2019.

Europska komisija daje potporu slobodi medija i istraživačkom novinarstvu

Europska komisija je objavila poziv na podnošenje prijedloga vrijedan 4,2 milijun aeura namijenjen potpori slobodi medija i istraživačkom novinarstvu.

Ponedjeljak, 15. srpanj 2019.

EDIC Virovitica sudjelovao u događanju Veliki skok u Dravu 2019.

Dana,14. srpnja 2019. godine Informacijski centar Europe Direct Virovitica sudjelovao je u događanju Veliki skok u Dravu 2019. na Križnici (općina Pitomača). 

Srijeda, 10. srpanj 2019.

EU ulaže 35 milijuna eura u sprječavanje i liječenje karcinoma umjetnom inteligencijom

Europska komisija objavila je poziv na podnošenje prijedloga u okviru kojega je dostupno 35 milijuna eura za razvoj analize medicinskih snimaka radi dijagnosticiranja karcinoma pomoću umjetne inteligencije te drugih alata i analitičkih rješenja usmjerenih na sprječavanje, predviđanje i liječenje najčešćih oblika karcinoma.

Četvrtak, 04. srpanj 2019.

Novi sporazum o regionalnom roamingu na zapadnom Balkanu: znatno smanjene cijene roaminga

Građani i poduzeća u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu,Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji te Srbiji od 01. srpnja 2019. će manje plaćati korištenje mobilnih telefona u roamingu u regiji. 

Petak, 21. lipanj 2019.

EK podupire Hrvatsku u privlačenju investicija i jačanju konkurentnosti

Europska komisija i Organizacija za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) Hrvatskoj pružaju tehničko stručno znanje kako bi se smanjilo administrativno opterećenje, uklonile prepreke poslovanju i stvorilo privlačno, stabilno i konkurentno okruženje za domaća i strana ulaganja. 

Petak, 14. lipanj 2019.

Prva godina primjene Uredbe o zaštiti podataka: 73 % Europljana zna za barem jedno od svojih prava

U povodu službenog obilježavanja prve godišnjice primjene Opće uredbe EU-a o zaštiti podataka, na kojem se razmatrala njezina uspješnost, Europska komisija objavila je rezultate posebnog istraživanja Eurobarometra o zaštiti podataka. Rezultati pokazuju da su Europljani relativno dobro upoznati s novim pravilima o zaštiti podataka,svojim pravima i postojanjem nacionalnih tijela za zaštitu podataka, kojima se mogu obratiti ako su im prava prekršena.

Srijeda, 05. lipanj 2019.

Rang-ljestvica sveučilišta U-Multirank za 2019. – europska sveučilišta dobro pozicionirana

Objavljeno je šesto i dosad najveće izdanje rang-ljestvice sveučilišta U-Multirank u kojem je ocijenjeno više od 1700 sveučilišta iz 96 zemalja. 

 

Srijeda, 29. svibanj 2019.

Rezultati europskih izbora 2019.

Više od 50 posto građana Europske unije koji imaju pravo glasati izašlo je na ove izbore. Time je ostvaren najveći odaziv u 20 godina. Također je po prvi puta od prvih direktnih izbora održanih 1979. godine zabilježen rast broja birača.

Utorak, 14. svibanj 2019.

Zeleni tjedan 2019. – naglasak na provedbi zakona o zaštiti okoliša

Ovogodišnje izdanje Zelenog tjedna EU-a traje od 13. – 17. svibnja 2019. Naglasak ovogodišnjeg Zelenog tjedna jest na praktičnoj primjeni zakona o zaštiti okoliša.

Četvrtak, 16. svibanj 2019.

Proračun EU-a: dodatnih 100 milijuna EUR za program istraživanja i program mobilnosti studenata u 2019.

Nakon što su Europski parlament i Vijeće postigli dogovor o proračunu EU-a za 2019., Europska komisija je predložila da se za vodeće programe EU-a Obzor 2020. i Erasmus+ dodaju sredstva u iznosu od 100 milijuna EUR. Ta će dodatna sredstva pridonijeti jačanju odgovora EU-a na ključne izazove kao što su klimatske promjene, a pridonijet će i daljnjoj prilagodbi obrazovnog sektora potrebama tržišta rada.

Utorak, 14. svibanj 2019.

Posjet učenika Gimnazije Petra Preradovića Virovitica Kući Europe

Dana,13. svibnja 2019. godine Informacijski centar Europe Direct Virovitica u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA i Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj organizirao je posjet učenika Gimnazije Petra Preradovića Virovitica Kući Europe u Zagrebu.

2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
31