Vijesti
Četvrtak, 19. travanj 2018.

Sigurnosna unija: Komisija predstavlja nove mjere kako bi se teroristima i kriminalcima uskratila sredstva i suzio prostor za djelovanje

Komisija poduzima dodatne korake kako bi se teroristima aktivnosti dodatno otežale uskraćivanjem sredstava za planiranje, financiranje i poduzimanje kriminalnih radnji.

Četvrtak, 19. travanj 2018.

Komisija objavila izvješća o partnerima na zapadnom Balkanu i o Turskoj

Europska komisija je donijela svoj godišnji paket o proširenju, uključujući sedam pojedinačnih izvješća,u kojem se ocjenjuje provedba politike proširenja Europske unije, utemeljene na dogovorenim kriterijima te pravednoj i strogoj uvjetovanosti. Napredak na europskom putu objektivan je i na zaslugama utemeljen proces koji ovisi o konkretnim rezultatima koje postigne svaka pojedina zemlja, pri čemu su glavni prioriteti vladavina prava, pravosuđe i temeljna prava.

Četvrtak, 12. travanj 2018.

Komisija djeluje s ciljem povećanja povjerenja u znanstvene studije o sigurnosti hrane

Na zabrinutost građana izraženu u uspješnoj europskoj građanskoj inicijativi Komisija odgovara prijedlogom za poboljšanje transparentnosti znanstvenih studija u području sigurnosti hrane.

Četvrtak, 12. travanj 2018.

[NAJAVA] Projekt "Road Trip"

Europska komisija (Glavna uprava za regionalnu i urbanu politiku) mladim Europljanima želi pružiti novu priliku da iz prve ruke iskuse ono za što se EU zalaže i što čini na terenu.Projekt „Road Trip” prvenstveno je ljudska avantura: milenijci različitih pozadina odlaze na putovanje diljem Europe i sami istražuju raznolikost projekata i inicijativa koje je omogućio EU.

Utorak, 10. travanj 2018.

Sigurnost na cestama - 2017.

Prema preliminarnim statističkim podacima o sigurnosti na cestama za 2017. koje je danas objavila Komisija, već se drugu godinu zaredom broj nesreća sa smrtnim slučajevima smanjio za 2 %. Postignut napredak, ali potrebno je novo djelovanje za znatan daljnji napredak.

Petak, 30. ožujak 2018.

Kraj diskriminacije u online trgovini: jednake cijene i uvjeti za sve EU građane

Dobra vijest za sve ljubitelje online shoppinga, ali i za online trgovce – nova Uredba o zabrani geografskog blokiranja u EU stupit će na snagu do kraja godine.

Petak, 23. ožujak 2018.

Počinju prijave za financiranje pristupnih točaka za besplatan WiFi4EU bežični internet na javnim mjestima

Program WiFi4EU: počinju prijave za financiranje sredstvima EU-a pristupnih točaka za besplatan bežični internet na javnim mjestima

Petak, 16. ožujak 2018.

Europski migracijski program: potrebni su stalni napori za napredak

Potvrđeno je da se u 2017. i u prvim mjesecima 2018. smanjio broj nezakonitih dolazaka, pri čemu se i dalje nastoji spašavati živote, rješavati temeljne uzroke,štititi vanjske granice Europe i dodatno jačati suradnja s međunarodnim partnerima. Međutim, budući da je opće stanje i dalje osjetljivo, potrebno je da države članice i EU zajedno ulože dodatne napore, osobito u obliku većih financijska sredstva, kako bi se osigurao stalan i učinkovit odgovor na izazove povezane s migracijama.

Utorak, 13. ožujak 2018.

Igračke i automobili na vrhu su liste otkrivenih opasnih proizvoda

Kako se potrošači s pomoću ovog sustava mogu zaštititi od opasnih proizvoda koji se prodaju na internetu?

Srijeda, 07. ožujak 2018.

EIB Grupa podržala Hrvatsku u 2017. godini s gotovo 600 milijuna eura, ugovoreni krediti za podršku hrvatskog turizma i okoliša

·        Podrška EIB Grupe za Hrvatsku u 2017. iznosi 1,22% BDP-a zemlje, što svrstava Hrvatsku na treće mjesto među članicama EU

·        EIB Grupa u Hrvatskoj u 2017. podržala 1.100 pothvata i više od 15,000 radnih mjesta

·        Odličan početak poslovanja u 2018. godini

ü  Prvi direktni kredit odobren kompaniji iz privatnog sektora uz jamstvo Plana ulaganja za Europu u iznosu od 16 milijuna eura u svrhu unaprjeđenja turističke infrastrukture na Jadranu

ü  Novi kredit u iznosu od 15 milijuna eura HBOR-u u svrhu podrške ulaganjima u očuvanje bio raznolikosti i prilagodbe klimatskim promjenama

ü  Potpisivanje ugovora sa savjetodavnim centrom (Advisory Hub) u svrhu podrške razvoju projekata Hrvatskoj

Srijeda, 07. ožujak 2018.

REACH: sigurnije kemikalije za potrošače, radnike i okoliš

U posljednjih deset godina znatno se poboljšala zaštita ljudskog zdravlja i okoliša te su promicane alternative ispitivanju na životinjama. Na temelju toga Komisija danas predlaže mjere za dodatno olakšanje provedbe Uredbe o registraciji, evaluaciji, autorizaciji i ograničavanju kemikalija (REACH).

Srijeda, 07. ožujak 2018.

Devet povijesnih lokaliteta u Europi od Komisije dobilo oznaku europske baštine

Devet lokaliteta kojima se slave ili simboliziraju europski ideali, vrijednosti,povijest i integracija dobilo je danas od Europske komisije oznaku europske baštine. Riječ je o spomenicima glazbene baštine u Leipzigu (Njemačka), sinagoškom kompleksu u Ulici Dohány (Mađarska), tvrđavi Cadine (Italija), crkvu Javorci (Slovenija), bivšem nacističkom koncentracijskom logoru Natzweiler i njegovim radnim logorima (Francuska i Njemačka), Memorijalnom centru u Sigetu(Rumunjska), ugljenokopu Bois du Cazier (Belgija), selu Schengen (Luksemburg)te mjestu potpisivanja Ugovora iz Maastrichta (Nizozemska).

Ponedjeljak, 26. veljača 2018.

EDIC Virovitica sudjelovao na međunarodnom sajmu Viroexpo 2018.

Dana, 23. veljače 2018., Informacijski centar Europe Direct Virovitica sudjelovao je na 23. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018., u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i Razvojnom agencijom VIDRA.

Petak, 23. veljača 2018.

Sve je spremno za Viroexpo 2018: Pogledajte što vas očekuje na ovogodišnjem sajmu koji će u petak 23. veljače otvoriti ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić

U četvrtak je u „sajamskom gradu“ Viroexpa „Vrilo k’o u košnici“. Brojni izlagači iz rekordnih 29 zemalja pohrlili su na prostor Visoke škole u Virovitici gdje se od 23. do 25. veljače održava 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018. 

Petak, 23. veljača 2018.

Sve prilike koje pruža europski proračun

Europska komisija predstavit će danas, na neformalnom sastanku Europskih čelnika različite opcije – i njihove financijske posljedice – za nov i moderan dugoročan proračun EU-a, kojim se mogu učinkovito ostvariti prioriteti za razdoblje nakon 2020.

Prioritetidugoročnog proračuna Europske unije nakon 2020.

Pred nama stoji rasprava o šestom Višegodišnjem financijskom okviru (VFO), odnosno dugoročnom proračunu  EU-a.

3
4
5
6
7
8
9
10
11
...
26