Vijesti
Četvrtak, 03. listopad 2019.

Novim pravilima do održivijih kućanskih aparata

Europska komisija kontinuirano radi na smanjenju učinka Europe na okoliš i smanjenju računa za energiju europskih potrošača. 

Petak, 27. rujna 2019.

Osoblje EDIC-a Virovitica povodom obilježavanja Europskog dana jezika 2019. posjetilo je OŠ Eugena Kumičića Slatina

Svake godine 26. rujna u svim zemljama članicama Europske unije obilježava se Europski dan jezika te je tim povodom osoblje EDIC-a Virovitica ove godine posjetilo OŠ Eugena Kumičića Slatina.

Ponedjeljak, 16. rujna 2019.

Europski tjedan mobilnosti, 16. - 22. rujna 2019.

Europska komisija pokrenula Europski tjedan mobilnosti 2019. i s europskim gradovima promiče sigurnost na cestama u EU-u.

Utorak, 17. rujna 2019.

WiFi4EU: novi poziv općinama za prijavu za uvođenje besplatnih Wi-Fi mreža na javnim prostorima

 

Komisija će 19. rujna u 13 sati po srednjoeuropskom vremenu objaviti novi poziv za podnošenje prijava za vaučere WiFi4EU za uspostavu besplatnih Wi-Fi mreža na javnim prostorima, npr. u gradskim vijećnicama, javnim knjižnicama, muzejima, parkovima i trgovima.

Srijeda, 11. rujna 2019.

Komisija Ursule von der Leyen: za ambiciozniju Europsku uniju

Novoizabrana predsjednica Ursula von der Leyden danas je predstavila svoj tim i novi ustroj sljedeće Europske komisije. Nova Komisija odražavat će prioritete i ambicije utvrđene u Političkim smjernicama i organizirana je prema ciljevima na temelju kojih je Europski parlament izabrao novu predsjednicu.

Petak, 06. rujna 2019.

Sudjelujte u kvizu i dokažite poznavanje europskih jezika!

Mislite da poznajete europske jezike? Evo prilike da to provjerite - povodom Europskog dana jezika organiziramo online kviz znanja o službenim jezicima EU-a! Kviz kreće 10. rujna i trajat će do 24. rujna. Zaigrajte i pobijedite!

Ponedjeljak, 26. kolovoz 2019.

Započinje kampanja „IMAŠ PRAVO“ - #yourEUright

Putovanje u paket-aranžmanu, promjena banke i transparentnost bankovnih usluga te povrat kupljene robe u roku od 14 dana tri su teme informativne kampanje Europske komisije o pravima potrošača u Hrvatskoj.

Srijeda, 31. srpanj 2019.

Što je zapravo digitalna transformacija i kakve nas promjene očekuju?

U svakodnevnoj komunikaciji susrećemo se s nizom pojmova iz digitalnog svijeta, u posljednje se vrijeme sve češće spominje digitalna transformacija. Ona utječe na sve sektore gospodarstva i mijenja naš život, rad i komunikacije. Digitalna transformacija danas više nije pitanja izbora - ona je neizbježna, neophodna i nezaobilazna. No, znate li što pojam digitalna transformacija predstavlja te koje nam promjene donosi?

Srijeda, 24. srpanj 2019.

Zaštita svjetskih šuma: Europska komisija pojačala djelovanje EU-a

Europska komisija iznijela je novi okvir djelovanja za zaštitu i obnovu svjetskih šuma. 

Utorak, 23. srpanj 2019.

Sigurnosna unija: suradnja EU-a i SAD-a na suzbijanju financiranja terorista i dalje daje rezultate

Suradnja EU-a i SAD-a na suzbijanju financiranja terorističkih djelatnosti i dalje daje pozitivne rezultate: između 2016. i 2018. otkriveno je više od 70 000 tragova, od kojih su neki imali ključnu ulogu u pokretanju istraga vezanih uz terorističke napade na području EU-a, uključujući napade u Stockholmu, Barceloni i Turkuu.

Petak, 19. srpanj 2019.

Europska komisija daje potporu slobodi medija i istraživačkom novinarstvu

Europska komisija je objavila poziv na podnošenje prijedloga vrijedan 4,2 milijun aeura namijenjen potpori slobodi medija i istraživačkom novinarstvu.

Ponedjeljak, 15. srpanj 2019.

EDIC Virovitica sudjelovao u događanju Veliki skok u Dravu 2019.

Dana,14. srpnja 2019. godine Informacijski centar Europe Direct Virovitica sudjelovao je u događanju Veliki skok u Dravu 2019. na Križnici (općina Pitomača). 

Srijeda, 10. srpanj 2019.

EU ulaže 35 milijuna eura u sprječavanje i liječenje karcinoma umjetnom inteligencijom

Europska komisija objavila je poziv na podnošenje prijedloga u okviru kojega je dostupno 35 milijuna eura za razvoj analize medicinskih snimaka radi dijagnosticiranja karcinoma pomoću umjetne inteligencije te drugih alata i analitičkih rješenja usmjerenih na sprječavanje, predviđanje i liječenje najčešćih oblika karcinoma.

3
4
5
6
7
8
9
10
11
...
32