Vijesti
Petak, 23. veljača 2018.

Eurobarometar 88: Hrvati u Uniji

Mir među državama članicama najvažnije je postignuće Europske unije za prosječnog Europljanina, dok ga Hrvati stavljaju na drugo mjesto. Hrvatima je najvažnije, a prosječnom Europljaninu drugo po redu, slobodno kretanje ljudi, roba i usluga unutar EU-a. Na treće mjesto prosječni Europljanin stavlja zajedničku valutu euro, dok je Hrvatima treće najvažnije postignuće EU-a gospodarska moć Unije.

Petak, 09. veljača 2018.

20 godina uspješne razmjene stručnog znanja u više od 2700 projekata

Instrument povezivanja Europske komisije 2018. obilježava dvadesetu obljetnicu kao jedan od najuspješnijih i najčešće korištenih instrumenata za potporu susjednim zemljama i regijama Europske unije.

Srijeda, 31. siječanj 2018.

Brexit: Europska komisija ovlaštena za započinjanje pregovora s Ujedinjenom Kraljevinom o prijelaznim aranžmanima

Europska komisija pozdravlja današnju odluku Vijeća za opće poslove (članak 50.) kojom je dopušteno započinjanje pregovora o mogućim prijelaznim aranžmanima nakon uređenog povlačenja Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije.

Petak, 26. siječanj 2018.

Komisija objavljuje smjernice o novim pravilima o zaštiti podataka koja će se uskoro početi primjenjivati

Komisija danas objavljuje smjernice kojima će se osigurati da se diljem EU-a od 25. svibnja neometano primjenjuju nova pravila o zaštiti podataka. Pokreće i novi internetski alat namijenjen MSP-ovima.

Četvrtak, 18. siječanj 2018.

Budućnost obrazovanja: digitalne vještine i poduzetništvo

Kako bi potaknula zajedničke vrijednosti i svijest učenika o funkcioniranju Europske unije, Europska je komisija danas donijela nove inicijative za poboljšavanje ključnih kompetencija i digitalnih vještina europskih građana.

Utorak, 16. siječanj 2018.

Promicanje europskih poljoprivrednih proizvoda: Komisija povećava iznos sredstava

Europska komisija danas je objavila pozive na podnošenje prijedloga za programe promocije europskih poljoprivrednih proizvoda u svijetu i u EU-u. U odnosu na 2017. kada su sredstva za sufinanciranje programa iznosila 142 milijuna eura, sada je dostupno ukupno 169 milijuna eura. Programi mogu pokrivati različita tematska područja i obuhvaćati, primjerice, opće kampanje u području zdrave prehrane ili posebne tržišne sektore.

Četvrtak, 11. siječanj 2018.

Junckerovim planom podržava se istraživanje raka

Novim će se sredstvima Indivumedu omogućiti daljnji razvoj globalne baze podataka koja znanstvenicima koji se bave istraživanjem raka omogućuje pristup podacima o oboljelima od raka te ulaganje u najnovije tehnologije koje će omogućiti bolje razumijevanje složenih podataka o raku.

Srijeda, 27. prosinac 2017.

Informacijski centar Europe Direct Virovitica

Utorak, 19. prosinac 2017.

Međunarodni dan ljudske solidarnosti

Petak, 15. prosinac 2017.

Digitalno tržište

Utorak, 05. prosinac 2017.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Srijeda, 22. studeni 2017.

Međunarodni dan djeteta

4
5
6
7
8
9
10
11
12
...
26