Vijesti
Nedjelja, 23. rujna 2018.

Europski tjedan sporta 2018.

Europski tjedan sporta nova je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Ove godine se u Hrvatskoj obilježava od 22. do 30.rujna 2018.

Petak, 21. rujna 2018.

Hrvatska se pridružila suradnji u e-zdravstvu radi pružanja personalizirane zdravstvene skrbi

Hrvatska je postala sedamnaesta zemlja EU-a koja je potpisala europsku Deklaraciju o prekograničnom povezivanju genomskih baza podataka.

Utorak, 18. rujna 2018.

Europska unija jača potporu slobodi medija i mladim novinarima na zapadnom Balkanu

Europska unija pojačala je potporu slobodi medija na zapadnom Balkanu i njihovu razvoju u područjima odgovornog novinarstva, financiranja medija, izgradnje kapaciteta,regionalne suradnje i podrške mladim novinarima. To je potvrđeno na drugim Danima medija, konferenciji EU-a i zapadnog Balkana održanoj u Skoplju od 17.do 18. rujna.

Utorak, 11. rujna 2018.

Ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač i zamjenica ravnateljice Neda Martić održale su zanimljivo predavanje o poduzetništvu učenicima SŠ Virovitica te razveselile učenike majicama Europe Direct mreže

Dana, 11. rujna 2018. godine, ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač i zamjenica ravnateljice Neda Martić, održale su zanimljivo predavanje o poduzetništvu učenicima Strukovne škole Virovitica.

Utorak, 11. rujna 2018.

Uz pomoć EU-a znanstvenici lakše do tržišta

EU kontinuirano djeluje na povećanju uspješnosti vrhunskih europskih istraživanja. Pedeset dobitnika bespovratnih sredstava Europskog istraživačkog vijeća (ERC) danas je od ERC-a dobilo dodatna sredstva (do 150 000 eura po osobi) za ispitivanje komercijalnog ili društvenog potencijala svojih izvornih projekata.

Četvrtak, 06. rujna 2018.

Europski gospodarski i socijalni odbor nagrađuje izuzetne inicijative civilnog društva


Posljednja prilika da se prijavite na natječaj za Nagradu EGSO-a za razvoj civilnog društva 2018. „Identiteti, europske vrijednosti i kulturna baština u Europi“! 

Petak, 31. kolovoz 2018.

Savjetovanje o ljetnom računanju vremena: 84 % građana želi da se u Europi odustane od pomicanja sata

Europska komisija je objavila preliminarne rezultate javnog savjetovanja o sezonskom pomicanju satova u Europi. U internetskom savjetovanju, koje je trajalo od 4. srpnja do 16. kolovoza 2018., zaprimljeno je 4,6 milijuna odgovora iz svih 28 država članica, što je najveći broj u dosadašnjim javnim savjetovanjima Komisije. Prema preliminarnim rezultatima (vidjeti prilog)84 % ispitanika smatra da treba odustati od polugodišnjeg pomicanja sata.

Ponedjeljak, 03. rujna 2018.

Povratak u školu: mlijeko, voće i povrće za školsku djecu zahvaljujući programu EU-a

S početkom školske godine nastavlja se EU-ov program voća, povrća i mlijeka u školama u državama članicama koje u njemu sudjeluju. U cilju promicanja zdravih prehrambenih navika među djecom ovaj program EU-a uključuje distribuciju voća, povrća i mliječnih proizvoda te posebne obrazovne programe u okviru kojih će se učenike podučavati o važnosti zdrave prehrane i načinu proizvodnje hrane.

Utorak, 28. kolovoz 2018.

Na Filmskom festivalu u Veneciji sedam naslova financiranih iz programa MEDIA

I ove godine je svoja vrata otvorio 75. Filmski festival u Veneciji, a na njemu je bilo prikazano šest filmova i jedna televizijska serija financirana iz programa MEDIA, EU-ova programa kojim se podržava europska audiovizualna industrija. 

Utorak, 21. kolovoz 2018.

#EUandME: Komisija pokreće natječaj za mlade filmske redatelje kako bi se približila građanima EU-a

Natječaj za kratkometražne filmove mladih redatelja u okviru kampanje #EUandME Europske komisije počinje ovog petka i traje do 31. listopada 2018.

Utorak, 14. kolovoz 2018.

EUROSTAT: BDP veći za 0,4 posto i u europodručju i u području EU28

U drugom tromjesečju 2018. godine desezonirani BDP u europodručju (EA19) i području EU 28 povećao se za 0,4 posto u usporedbi s prethodnim tromjesečjem, kako je navedeno u brzoj procjeni koju je objavio Eurostat, statistički ured Europske unije. U prvom tromjesečju 2018. godine BDP se povećao za 0,4 posto i u europodručju i u području EU 28.

Četvrtak, 09. kolovoz 2018.

14 vrhunskih inovativnih projekata brže do tržišta s pomoću EU-ova financiranja

U sklopu Brzog programa za inovacije iz pilot projekta Europskog vijeća za inovacije (EIC) Europska komisija poduprijet će 14 vrhunskih projekata kako bi njihove inovacije brže došle na tržište.

Srijeda, 01. kolovoz 2018.

Države članice jačaju mjere zaštite morskog okoliša

Novo izvješće Komisije pokazuje da države članice znatno jačaju svoja nastojanja za smanjenje pritisaka na morski okoliš. Unatoč tome, te mjere i dalje nisu dovoljne da bi se do 2020. ostvarila čista, zdrava i produktivna mora.

Srijeda, 25. srpanj 2018.

Svemir: Lansirani novi Galileovi sateliti: poboljšani signali satelitske navigacije EU-a

Iz europskog lansirnog sustava Ariane-5 u Europskom svemirskom centru u Francuskoj Gijani uspješno su lansirana još četiri satelita sustava Galileo. Konstelacija globalnog satelitskog navigacijskog sustava EU-a sada broji 26 satelita, koji će omogućiti preciznije signale za brojne važne usluge.

Srijeda, 18. srpanj 2018.

Europska komisija i tijela EU-a za zaštitu potrošača pozivaju Airbnb da uskladi svoje uvjete poslovanja s propisima EU-a o zaštiti potrošača i da transparentno prikazuje cijene

 

Věra Jourová, povjerenica za pravosuđe, zaštitu potrošača i ravnopravnost spolova, izjavila je: Sve više potrošača rezervira smještaj na internetu i taj sektor nudi razne nove mogućnosti za odlazak na odmor. No popularnost ne može biti izlika za nepoštovanje pravila EU-a o zaštiti potrošača. Potrošači moraju imati jasan pregled nad time koje usluge plaćaju i koliko te imati poštena pravila, npr. u slučaju da vlasnik otkaže smještaj. Očekujem da Airbnb brzo pronađe odgovarajuća rješenja.

1
...
5
6
7
8
9
10
11
12
13
...
30