Vijesti

14 vrhunskih inovativnih projekata brže do tržišta s pomoću EU-ova financiranja

U sklopu Brzog programa za inovacije iz pilot projekta Europskog vijeća za inovacije (EIC) Europska komisija poduprijet će 14 vrhunskih projekata kako bi njihove inovacije brže došle na tržište.

14 vrhunskih inovativnih projekata brže do tržišta s pomoću EU-ova financiranja

Među projektima odabranima za financiranje bit će tehnologija recikliranja radi uvođenja gume iz istrošenih guma u proizvodne linije, sustav liječenja perzistentne atrijske fibrilacije te jedan alat s umjetnom inteligencijom za poboljšanje kvalitete slike i smanjenje internetskog prometa u videoprijenosu.„Brzi program za inovacije” traži radikalno nove proizvode, usluge, postupke ili poslovne modele koji otvaraju nova tržišta. Po projektu se dodjeljuje najviše tri milijuna EUR konzorcijima od tri do pet partnera, od malih i srednjih poduzeća do industrije, istraživačkih centara, sveučilišta te ostalih subjekata kao što su inkubatori, investitori i javni sektor. Taj je program namijenjen razmjerno poznatoj ili znanstveno obrazloženoj inovativnoj tehnologiji, konceptima i poslovnim modelima koji su blizu izlasku na tržište.Sudionici imaju i pristup besplatnim uslugama poslovnog osposobljavanja. Na 14 odabranih projekata sudjeluje 59 partnera, od malih i srednjih poduzeća do sveučilišta i neprofitnih organizacija iz 18 zemalja.

Izvor:

https://ec.europa.eu/info/news/eic-pilot-invest-eu34-million-14-innovative-projects-help-them-enter-market-faster-2018-aug-09_en