Vijesti

20 godina uspješne razmjene stručnog znanja u više od 2700 projekata

Instrument povezivanja Europske komisije 2018. obilježava dvadesetu obljetnicu kao jedan od najuspješnijih i najčešće korištenih instrumenata za potporu susjednim zemljama i regijama Europske unije.

20 godina uspješne razmjene stručnog znanja u više od 2700 projekata

 

S nedavnim pokretanjem najnovijeg projekta povezivanja u bivšoj jugoslavenskoj republici Makedoniji pretraživanje dostupnih prijevoda na prethodnoj poveznici u ovoj je obljetničkoj godini ukupan broj projekata povezivanja provedenih tijekom posljednjih 20 godina premašio 2700. Cilj je novih projekata uspostaviti izravnu terensku suradnju s carinskom upravom partnerske zemlje u Skoplju kako bi se pojednostavnili carinski postupci i stvorilo povoljno poslovno okruženje.

Povjerenik za europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn izjavio je: „Dvadeseta obljetnica instrumenta povezivanja prilika je za proslavu i razmišljanje o dosadašnjim postignućima kao i o budućim perspektivama. Tijekom proteklih 20 godina uspješno je provedeno više od 2700 projekata povezivanja,od reforme zakonodavstva u području azila u Srbiji do jačanja e-uprave u Gruziji. Promičući razmjenu stručnog znanja, instrument povezivanja nastavlja pružati dodanu vrijednost u promicanju modernizacije, vrijednosti EU-a i strukturnih reformi kao i u poticanju promjena, stabilnosti, sigurnosti i prosperiteta u susjednim regijama te u regijama obuhvaćenima postupkom proširenja.”

Više o ovoj temi na: http://bit.ly/2EtBC67

Foto:http://bit.ly/2EtBC67