Vijesti

EDIC VIROVITICA: Održano predavanje za poduzetnike ˝Europa pred vratima vaše tvrtke˝

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, u utorak 10. studenoga 2020. godine, održano je predavanje na temu “Europa pred vratima Vaše tvrtke”, u organizaciji Informacijskog centra Europe Direct Virovitica i Razvojne agencije VIDRA te u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom u Hrvatskoj (Zagreb), Poduzetničkim inkubatorom Virovitičko-podravske županije i Gradskom knjižnicom i čitaonicom Virovitica.

EDIC VIROVITICA: Održano predavanje za poduzetnike ˝Europa pred vratima vaše tvrtke˝

Predstavnica Razvojne agencije VIDRA-e i voditeljica EDIC-a Virovitica, Katarina Ivanac i direktorica Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije, Neda Martić pozdravile su sve nazočne. Gđa. Irena Spahić iz Hrvatske gospodarske komore, odnosno Europske poduzetničke mreže Hrvatske održala je zanimljivo predavanje o radu Europske poduzetničke mreže. Neke od tema predavanja bile su što je Europska poduzetnička mreža i čime se bavi, koje usluge i mogućnosti nudi. Objašnjeno je na koji način mreža funkcionira jer osim što pruža potporu daje i savjete  gospodarstvenicima diljem Europe, pomaže im i maksimalno iskoristiti mogućnosti Europske Unije i jedinstvenog europskog tržišta. Usluge Europske poduzetničke mreže specifično su kreirane za male i srednje poduzetnike, ali su dostupne i poslovnim institucijama, istraživačkim centrima te sveučilištima u cijeloj Europi.  Baza poslovne i tehnološke suradnje sadrži tisuće profila tvrtki zainteresiranih za suradnju, a sa stotinama novih profila poduzeća koji se dodaju svaki tjedan, baza poslovne suradnje i tehnologija među najvećima su u svijetu. To je dvostrani sustav koji posjeduje informacije o hrvatskim tvrtkama koje traže partnere u inozemstvu i sadrži profile stranih tvrtki koje traže poslovnu suradnju s hrvatskim tvrtkama. Tvrtke putem baze mogu tražiti poslovnu suradnju, ali i ponuditi svoje usluge/proizvode te su prema tome profili podijeljeni na profile PONUDE i POTRAŽNJE. Na temelju upisanih profila, baza automatski povezuje moguće poslovne partnere. Europska poduzetnička mreža sastavljena je od gotovo 600 partnerskih organizacija i institucija (komore, agencije, instituti..), pruža kontakte i poveznice u 54 zemlje i 92 konzorcija.

Cilj predavanja je bio informirati građane Virovitičko-podravske županije o radu Europske poduzetničke mreže u Hrvatskoj s naglaskom na usluge koje Mreža pruža poduzetnicima s područja Hrvatske, koje informacije su u mogućnosti pružiti i kako pomoći pri internacionalizaciji poslovanja i pronalasku potencijalnih partnera na stranom tržištu. 

Sudionicima predavanja bili su na raspolaganju promotivni materijali EDIC-a Virovitica sa oznakama vidljivosti Centra i Europske unije, kao i promotivni materijali Europske poduzetničke mreže. 

Galerija slika