Vijesti

EDIC Virovitica sudjelovao je na sajmu Viroexpo 2019.

Informacijski centar Europe Direct Virovitica sudjelovao je 15. i 16. ožujka 2019. godine na međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019., u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i Razvojnom agencijom VIDRA koji se u Virovitici održavao od 15. do 17. ožujka 2019.

EDIC Virovitica sudjelovao je na sajmu Viroexpo 2019.

Osoblje Informacijskog centra Europe Direct Virovitica na štandu je informiralo posjetitelje o njihovim pravima koje imaju kao građani Europske unije. Ove godine naglas sudjelovanja na sajmu bio je na komunikacijskoj kampanji Europskog parlamenta „Ovaj put glasam”, koja je neovisna o političkim strankama ili ideologiji. Cilj kampanje je promicanje demokratskog sudjelovanja na europskim izborima, ne podržavajući niti jednu političku stranku niti određene kandidate.

Sudionicima sajma su bili dostupni promotivni materijali, edukativni sadržaji i osoblje Centra kako bi se informirali o njima bitnim temama. Ovo je do sada najposjećeniji sajam.  

Sajam se održavao u novootvorenoj multifunkcionalnoj hali koja se gradila sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Virovitičko-podravske županije, te Grada Virovitice. To je prvi projekt realiziran iz Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem (koji se financira iz europskog i državnog proračuna).

Galerija slika