Vijesti

EDIC Virovitica sudjelovao je u Javnoj akciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Dana 25. studenoga 2020. godine, Informacijski centar Europe Direct Virovitica u suradnji s Udrugom S.O.S. Virovitica te Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije sudjelovao je u javnoj akciji povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, ispred Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici, s početkom u 10 sati.

EDIC Virovitica sudjelovao je u Javnoj akciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u cijelome svijetu temeljem odluke Ujedinjenih naroda, a cilj je  podizanje svijesti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama bilo ono tjelesno, psihičko, spolno ili ekonomsko. 

 

Nasilje nad ženama društveni je problem i nema opravdanja za nasilno ponašanje, a da bi smanjili nasilje moramo svi zajedno biti odlučni u njegovom sprječavanju. Važno je prepoznati i prijaviti nasilje, žrtvu zaštititi i osnažiti, a nasilnika kazniti.

 

Nasilje se ne smije tolerirati, a pogotovo ne nasilje nad ženama i zato: o nasilju ne treba šutjeti, nasilja se ne treba sramiti, nasilje treba prijaviti!

 

Osoblje EDIC-a Virovitica podijelilo je građanima Virovitice prigodne promotivne materijale i brošuru o Informacijskom Centru Europe Direct Virovitica ˝Kutak Europske unije u Virovitičko-podravskoj županiji˝.

Galerija slika