Vijesti

Europski portal projekata ulaganja

Svi zainteresirani za pronalaženje potencijalnih ulagača za svoj projekt sada to mogu učiniti na jednom mjestu.

Europski portal projekata ulaganja
Europska komisija pokrenula je Europski portal projekata ulaganja. EIPP, kratica portala, dolazi od engleskog naziva European Investment Project Portal, komisija ovom inicijativom nudi vezu između ideja za projekte i ulagača. 

Ako imate sjedište u jednoj od zemalja članica Europske unije i imate projekt putem EIPP-a možete doprijeti do potencijalnih ulagača u cijelom svijetu. Trebate samo prijaviti svoj projekt na portalu i učiniti ga vidljivim velikoj mreži međunarodnih ulagača.

Jednako tako, ako ste ulagač i tražite mogućnosti ulaganja u prioritetna područja Europske unije kao što su zdravstvo,transport, energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije, infrastruktura širokopojasne mreže ili malo i srednje poduzetništvo na Europskom portalu projekata ulaganja može se pronaći veliki izbor izvedivih projekata.

EIPP je uspostavljen kako bi se povećala transparentnost u pogledu mogućnosti ulaganja u Europskoj uniji. Portal je dio inicijative „Plan ulaganja za Europu", a namijenjen je podupiranju ulaganja u realno gospodarstvo.

S pomoću EIPP-a promotori projekata iz javnog i privatnog sektora sa sjedištem u EU-u mogu povećati vidljivost svojih projekata ulaganja na jednostavan način. Sve što trebaju učini jest ispuniti i poslati projektni obrazac. Prikaz projekata na EIPP-u bit će strukturiran i prilagođen korisnicima te će se na taj način privući ulagači iz cijelog svijeta,kojima će se omogućiti da svoj portfelj obogate dodatnim europskim projektima.

Poveznica za Europski portal projekata ulaganja nalazi se ovdje.