Vijesti

Europski zeleni plan: Komisija pokreće javno savjetovanje o novoj strategiji za prilagodbu klimatskim promjenama

U okviru Europskog zelenog plana Komisija namjerava početkom 2021.predstaviti novu strategiju za prilagodbu klimatskim promjenama, a jučer je započelo javno savjetovanje o toj temi (uskoro dostupno). Novastrategija prilagodbe temeljit će se na postojećoj strategiji donesenoj 2013.

Europski zeleni plan: Komisija pokreće javno savjetovanje o novoj strategiji za prilagodbu klimatskim promjenama

Dionici i građani pozivaju se da podijele svoja stajališta i iskustva do 20. kolovoza 2020. Globalne i europske temperature posljednjih su godina opetovano rušile rekorde, a broj poplava i suša dramatično je porastao. Klimatske promjene više nisu problem za buduće generacije i njihov učinak na ljude, planet i blagostanje vrlo je primjetan u Europi.

Oporavak od trenutačne krize bit će prilika da naše društvo postane otpornije. To uključuje otpornost našeg gospodarstva na klimatske promjene, integraciju klimatskih aspekata u upravljanje rizicima te jačanje prevencije i pripravnosti. Komisija danas objavljuje i rezultate novog projekta PESETA, u kojem su predstavljeni predviđeni učinci klimatskih promjena na EU i šire.