Vijesti

Informacijski centar Europe Direct Virovitica

Informacijski centar Europe Direct Virovitica

Informacijski centar EuropeDirect (EDIC) Virovitica adresa je na kojoj gdje svi zainteresirani mogu dobitiinformacije o politikama, programima, pravima građana, fondovima iinstitucijama Europske unije, internetskom pristupu web stranicama Europskeunije, lokalnim, dokumentima i publikacijama EU-a, drugim izvorima informacija,suradnji s drugim EU kontakt točkama na lokalnoj, regionalnoj i europskojrazini, radionicama i tečajevima prilagođenima potrebama građana te mnogoštodrugo.

Ured Informativnog centra EuropeDirect (EDIC) Virovitica  vode 2savjetnika, nalazi se u zgradi  VIDRA –Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a označen je logotipomEurope Direct u kojem su, uz informacije, dostupni i raznoliki brojniinformativni materijali koje dostavljaju europske institucije. Savjetnici redovitosudjeluju na godišnjima sastancima na nacionalnoj i europskoj razini gdje seredovito informiraju o novostima korisnima za sve građane, a potom su dostupniza informiranje i savjetovanje sa svim građanima osobno u prostoru Centra,telefonski i e-mailom. Također je građanima dostupna i Internet stranica www.europedirect-vpz.eu s osnovnimpodacima o uslugama koje informacijski centar nudi, a moguće je i praćenje putemdruštvenih mreža Facebook-a i Twitter-a.

Ovim mjesecom završava ne samogodišnji plan djelovanja za 2017., nego i trogodišnje razdoblje provedbeOkvirnog sporazuma o partnerstvu od 2014. do 2017. godine, potpisanog sPredstavništvom Europske komisije u Zagrebu na čelu s g. Brankom Baričevićem.

U tom razdoblju Centar je organiziraoi sudjelovao u organizaciji više događanja tokom cijele godine za lokalnostanovništvo i građane na kojima su im podijeljeni i prikladni promotivni materijali.EDIC Virovitica predstavio se na međunarodnom sajmu VIROEXPO, sajmugospodarstva, obrtništva i poljoprivrede koji se obilježava već više od 20godina. Uz pomoć i podršku županijskih pročelnika obilježen je Tjedan Europskeunije puštanjem balona u središtu Virovitice i oslikavanjem ulica zastavamačlanica EU u kojoj su najviše uživali predškolci; održano je i panel predavanjeza mlade i kviz za osnovnoškolce. Tijekom posjeta vrtiću savjetnici su snajmlađima zajedno upoznavali zemlje Europske unije. Uz pomoć biciklističkogkluba BOR tijekom dva dana obilježen je i Europski tjedan sporta, mnogimaprepoznatljiv pod znakom #beactive, organizacijom obiteljske biciklijade  i MTB vožnjom Put šarana. Ured za udrugeVlade Republike Hrvatske, u suradnji s Gradom Virovitica i Europe Directcentrom Virovitica organizirao je interaktivnu radionicu o programu Europa zagrađane 2014-2020 koji promiče europske vrijednosti, aktivno europskograđanstvo, kao i obilježavanje važnijih događaja iz europske povijesti.

Uz sve aktivnosti i događaje,Informativni centar EDIC Virovitica više puta godišnje objavljuje članke ulokalnim medijima s ciljem prepoznatljivosti u javnosti i izrađuje prigodnepromotivne materijale za posjetitelje organiziranih događanja. Svaka dvamjeseca pripremaju se i elektronički bilteni s člancima o 10 prioritetaEuropske unije s povezanim vijestima o raznim aktivnostima EDIC Virovitica ivijestima o Europskoj uniji, radu institucija EU i njezinim politikama, saposebno istaknutim informacijama značajnim za javnost Virovitičko-podravskežupanije. Dostupni su na email adresu na zahtjev te na web stranici EDICVirovitica.

Ovim putem izražavamo osobitozadovoljstvo što nam je Predstavništvo Europske komisije u Zagrebu izrazilopovjerenje za nastavkom rada Centra i u narednom trogodišnjem razdoblju od2018. do 2020. godine, te vas pozivamo da se aktivno uključite u sudjelovanjebudućih aktivnosti i na taj način aktivno participirate u europskomzajedništvu.

Više o godišnjem planudjelatnosti možete uskoro pročitati na web stranici www.europedirect-vpz.eu.

Galerija slika