Vijesti

Mađarsko-hrvatske vinske priče II

Mađarsko-hrvatske vinske priče II

Neformalnim druženjemu svrhu razmjene informacija o projektu ''Vinske priče II'', obilježen Europskidan suradnje

22. rujna 2017., Europski dansuradnje obilježen je na najljepši način kao zajedničko druženje u poticanjeprekogranične  suradnje i informiranje oprojektu ''Vinske priče II'', suradnje Mađarske i Hrvatske. Ovo je izvrsnaprilika kako poboljšati prekogranične suradnju na lokalnim i regionalnimrazinama koje bi mogle dovesti ne samo do zbližavanja zajednica kroz suradnjuveć i pridonošenju poboljšanja raznih aspekata svakodnevice, u smislupoboljšanja obrazovanja, otvaranje radnih mjesta, zaštite okoliša i drugo.

Teritorijalna suradnja gradovaOrahovice (Hrvatska) i Villanyja (Mađraska) već je otprije poznata kao uspješnasuradnja u povlačenju sredstava iz EU. Ovaj projekt je nastavak jačanjeprekogranične suradnje s naglaskom na dugoročno učvršćivanje partnerstva ucilju održivog gospodarskog razvoja regija. Grad Orahovica, partner gradVillany i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije sastali su se uprostorijama Grada Orahovice kako bi razmijenili informacije o napretkuaktivnosti zajedničkog projekta ''Vinske priče II'' koje je početkom svibnjaove godine započeo s provedbom.

Nakon razmjene informacija s objestrane o provedbi i dosadašnjim aktivnostima projekta, izrađen je prijedlogtematskog plana za kulturno-turističke manifestacije za narednu godinu uMađarskoj i Hrvatskoj. Gradonačelnik grada Villany, Gyula Takats, izrazio jeveliko zadovoljstvo što nastavljaju svoju suradnju s Gradom Orahovicom, izjavivšida suradnja doprinosi napretku grada Villany u smislu očuvanja kulturnihdobara, tradicijskih običaja i povijesnog dobra. Obratio se i zamjenikgradonačelnika Orahovice Dalibor Fafonja i izrazio veliko zadovoljstvo štonastavljaju svoju suradnju, te da će ovim projektom bolje upoznati život, ljudei proizvode grada Villanya.