Vijesti

Najava: Predavanje u vezi izbora za EU parlament 2019.

 Dana 26. ožujka 2019. godine u organizaciji Informacijskog centra Europe Direct Virovitica i Razvojne agencije VIDRA održati će se ˝Predavanje u vezi izbora za EU parlament 2019.˝ s početkom u 12 sati.

Najava: Predavanje u vezi izbora za EU parlament 2019.

 Mjesto održavanja predavanja je Panonski drvni centar kompetencija, Poduzetnička zona II 16, Virovitica.  

Na predavanju će sudjelovati učenici 4. razreda Strukovne škole Virovitica, koji ove godine imaju pravo prvi put izaći na izbore te ostala zainteresirana javnost. Predavanje će održati prof. dr. sc. Tihomir Cipek sa Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba.

Cilj predavanja je informirati učenike o kampanji Europskog parlamenta vezanoj uz izbore za EU parlament („Ovaj put glasam”), potaknuti ih da se uključe u kampanju, na koji način mogu sudjelovati u kampanji, zašto je važno sudjelovanje na europskim izborima te pozivanje na izlazak na izbore kako bi zajedno odlučili o tome u kakvoj Europi želimo živjeti.  

 „Ovaj put glasam” je institucionalna, nestranačka komunikacijska kampanja Europskog parlamenta, neovisna o političkim strankama ili ideologiji. Cilj kampanje je promicanje demokratskog sudjelovanja na europskim izborima.

Više informacija o kampanji možete pronaći na: https://www.ovajputglasam.eu/