Vijesti

Objavljeni natječaji za podmjere 4.1. i 4.2. Programa ruralnog razvoja

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaje u Narodnim novinama za podmjere potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i potpora za ulaganja u preradu preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda.

Objavljeni natječaji za podmjere 4.1. i 4.2. Programa ruralnog razvoja

Podmjera 4.1. - potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva sastoji se od tri tipa operacije - restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva i korištenje obnovljivih izvora energije (OIE).

Podmjera 4.2. - potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda, sastoji se od dvije operacije - povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima i korištenje obnovljivih izvora energije.

„Za objavljene natječaje na raspolaganju je sveukupno 640 milijuna kuna. Program za ruralni razvoj je spreman, svi pristigli komentari iskomunicirani su s Komisijom, te vrlo brzo očekujemo njegovo usvajanje. Usprkos svim kritikama i dezinformacijama, sigurno tvrdim da će Hrvatska imati odličan Program sa 16 mjera kroz koje će poljoprivrednicima na raspolaganju biti 332 milijuna eura godišnje, odnosno 2,4 milijarde eura do 2020. godine.“, naglasio je Jakovina.

Pravilnike, natječaje i prezentacije možete pronaći ovdje:

http://www.mps.hr/ipard/default.aspx?id=2354

http://www.apprrr.hr/mjera-4---ulaganja-u-fizicku-imovinu-1040.aspx