Vijesti

Objavljeni pravilnici za provedbu mjere MO4 – podmjere 4.1. i 4.2.

U Narodnim novinama broj 7 od 21. siječnja 2015. godine objavljeni su Pravilnici o provedbi podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ i podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ Mjere M04 „Ulaganja u fizičku imovinu“, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Objavljeni pravilnici za provedbu mjere MO4 – podmjere 4.1. i 4.2.

Podmjera 4.1 „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ za cilj ima povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava kroz proširenje kapaciteta proizvodnje, modernizacijom postojećih farmi i poboljšanjem kvalitete proizvoda uvođenjem novih tehnika i tehnologija što će dovodi do stvaranjem održivih tržišnih ekonomija.Podmjera 4.2 „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ ima za cilj povećanje vrijednosti proizvoda primarne poljoprivredne proizvodnje, kako za primarne poljoprivredne proizvođače, tako i za one kojima je prerada poljoprivrednih proizvoda isključiva djelatnost.Cilj podmjere je i pridonijeti povećanju konkurentnosti hrvatskih proizvoda i rastu zapošljavanja u ruralnom području, te omogućit modernizaciju postojećih prerađivačkih kapaciteta.

Pravilnike možete pronaći u Narodnim novinama ili na sljedećoj poveznici.


Za sve ostale informacije javite se u Informacijski centar Europe Direct Virovitica ili na kontakt telefon: 033/725-219.