Vijesti

Otvaranje novih centara mreže Europe Direct u Republici Hrvatskoj

Otvaranje devet novih informacijskih centara mreže Europe Direct u Hrvatskoj u Čakovcu, Osijeku, Puli, Sisku, Splitu, Šibeniku, Vinkovcima, Virovitici i Zadru uz već postojeće informacijske centre mreže Europe Direct u Dubrovniku, Karlovcu, Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu, te otvaranje Europskih dokumentacijskih centara u Osijeku, Rijeci i Zagrebu.

Otvaranje novih centara mreže Europe Direct u Republici Hrvatskoj
Nakon odabira uspješnih podnositelja prijedloga u okviru Poziva na podnošenje prijedloga COMM/ZAG/ED/2014-2017 u rujnu 2014. Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj potpisalo je devet okvirnih sporazuma o partnerstvu za provođenje aktivnosti informacijskih centara mreže Europe Direct diljem Hrvatske.

Odabrani podnositelji prijedloga u okviru spomenutog Poziva su Grad Pula kao koordinator s partnerima Istarskom županijom, Istarskom razvojnom agencijom i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva; Grad Šibenik; Javna ustanova RERA za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije; Međimurska županija; Razvojna agencija Sisačko-moslovačke županije SI-MO-RA d.o.o za poticanje gospodarskog razvoja, savjetovanje i zastupanje; Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje d.o.o. za međunarodnu i regionalnu suradnju; VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije; Tehnološki part Vinkovci d.o.o. za inkubaciju inovativnih tehnologijskih poduzeća i Zadarska županija.


Putem djelovanja informacijskih centara Europe Direct u trinaest hrvatskih gradova (Dubrovniku, Čakovcu, Karlovcu, Novoj Gradiški, Osijeku, Puli, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Vinkovcima, Virovitici i Zadru) te aktivnosti Europskih dokumentacijskih centara u Osijeku, Rijeci i Zagrebu građani Hrvatske imat će lakši pristup informacijama o Europskoj uniji na regionalnoj i lokalnoj razini.


U razdoblju od rujna do studenog 2014. očekuje se otvaranje informacijskih centara Europe Direct u devet navedenih gradova, te otvaranje Europskih dokumentacijskih centara u Osijeku, Rijeci i Zagrebu.

Više informacija bit će dostupno na sljedećim stranicama: http://ec.europa.eu/croatia/services/contact-points/index_hr.htm.


Posjetite stranice već postojećih informacijskih centara mreže Europe Direct u Hrvatskoj:

Europe Direct Dubrovnik, Europe Direct Karlovac, Europe Direct Nova Gradiška i Europe Direct Slavonski Brod.

Posjetite stranice Europskih dokumentacijskih centara: EDC Osijek, EDC Pravni fakultet Zagreb, EDC IRMO i EDC Rijeka.

Preuzeto: http://ec.europa.eu/croatia/news/2014/20140915a_hr.htm