Vijesti

Posjet drugim razredima Osnovne škole Vladimir Nazor

Posjet drugim razredima Osnovne škole Vladimir Nazor

U sklopu širenja informacija o Europskoj uniji i djelovanju Europe Direct Centra Virovitica, menadžerice centra Mateja i Miroslava posjetile su Osnovnu školu Vladimir Nazor u Virovitici. Kroz razgovor učenici su se upoznali s pojmom Europske unije i zemljama članicama.

Učenici i učiteljice drugih razreda uključeni su u projekt kulturne razmjene u sklopu kojeg škole iz Europe pripremaju i razmjenjuju božićne ukrase. Cilj je ove razmjene educirati učenike osnovnih škola o drugim zemljama članicama, o njihovom jeziku, povijesti i kulturi, te dobiti spoznaju o tome što znači biti europski građanin. Razmjena će potaknuti škole diljem Europe na međusobnu suradnju.

Svaka škola izradit će barem 30 ukrasa i info-paket kojim će drugim sudionicima razmjene pomoći u učenju o tome na koji način se Božić slavi u njihovoj zemlji.

Vrijedni učenici započeli su s izradom božićnih ukrasa kako bi njihovi paketi bili spremni na vrijeme i razveselili djecu u partnerskim školama.

Po završetku aktivnosti donijet ćemo vam detaljan izvještaj o tome kako je protekla razmjena božićnih ukrasa te što su učenici pri tome naučili, a krajnji proizvod ove razmjene - Europsko božićno drvce moći ćete vidjeti u galeriji fotografija koju ćemo pripremiti za vas.