Vijesti

Posjet učenika Gimnazije Petra Preradovića Virovitica Kući Europe

Dana,13. svibnja 2019. godine Informacijski centar Europe Direct Virovitica u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA i Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj organizirao je posjet učenika Gimnazije Petra Preradovića Virovitica Kući Europe u Zagrebu.

Posjet učenika Gimnazije Petra Preradovića Virovitica Kući Europe

 

Na samom početku posjete učenicima je g. Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, održao zanimljivo predavanje o Budućnosti Europe.Tijekom predavanja osvrnuo se na napredak Europske unije tijekom povijesti te koje je dobrobiti Europska unija donijela Hrvatskoj. Naglasio je kako Europska unija za mlade nudi niz programa koji im omogućavaju da proširuju svoje znanje i stječu potrebno iskustvo za daljnji profesionalni razvoj od Erasmus-a +,Garancije za mlade pa sve do Europskih snaga solidarnosti. Također je bilo riječi i o važnosti predstojećih izbora za Europski parlament 2019. Osoblje EDIC-a Virovitica održalo je zanimljivo predavanje o Mjerama i politika EU-a o zapošljavanju i obrazovanju mladih (o Erasmus+, Moj prvi posao preko EURES-a,Europskim snagama solidarnosti, DiscoverEU, kampanji EUandME).

Na samom kraju posjete, gđa. Sanja Viduka Balen iz Centra za profesionalno usmjeravanje održala je predavanje za učenike na temu ˝Karijera po mojoj mjeri u RH i EU˝. Cilj predavanja je informirati učenike o mogućnosti obrazovanja u Hrvatskoj i izvan nje (u bilo kojoj članici Europske unije) te o mogućnostima koje imaju kao mlade osobe ukoliko se odluče na studiranje u bilo kojoj državi članici.  

Galerija slika