Vijesti

Povodom obilježavanja Europskog tjedna smanjenja otpada, osoblje EDIC-a Virovitica posjetilo je učenike 4 razreda OŠ Gradina

Dana, 26. studenoga 2018. godine, osoblje Informacijskog centra Europe Direct Virovitica posjetilo je OŠ Gradina povodom obilježavanja Europskog tjedna smanjenja otpada.

Povodom obilježavanja Europskog tjedna smanjenja otpada, osoblje EDIC-a Virovitica posjetilo je učenike 4 razreda OŠ Gradina

Europski tjedan smanjenja otpada ima za cilj mobilizirati što veći broj sudionika širom Europske unije, kako bi se provele mjere podizanja svijesti o smanjenju otpada, ponovnoj uporabi proizvoda i recikliranju materijala.

Kako bi i EDIC Virovitica ukazao na važnost smanjenja otpada i njegovu ponovnu upotrebu, osoblje EDIC-a Virovitica posjetilo je OŠ Gradina (učenike 4 razreda) te s njima održalo zanimljive radionice o najvažnijim pojmovima o smanjenju otpada i recikliranju (prigodnim videom o zaštiti okoliša i na koji način se otpad zbrinjava, rješavanjem križaljke sa osnovnim pojmovima o važnosti zbrinjavanja otpada te su djeca izrađivala prigodne crteže na koji način bi oni sami zaštitili okoliš koji ih okružuje.

Učenicima 4 razreda također su podijeljeni prigodni promotivni materijali na temu zaštite okoliša i smanjenja otpada (poučna literatura za njihov uzrast te promotivne grafitne olovke i markeri).  

Galerija slika