Vijesti

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj pokreće projekt – Europska komisija u Hrvatskoj kao pokretač pozitivne energije u društvu – solidarnost.hr

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj pokreće projekt - Europska komisija u Hrvatskoj kao pokretač pozitivne energije udruštvu – solidarnost.hr kojim će se na jedinstven način obilježiti ovogodišnji Europski tjedan odnosno Dan Europe 9. svibnja.

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj pokreće projekt – Europska komisija u Hrvatskoj kao pokretač pozitivne energije u društvu – solidarnost.hr

 U samo nekoliko mjeseci, zbog epidemije koronavirusa, promijenio se cijeli svijet te su strah, neizvjesnost i nelagoda od onoga što sutra nosi teme koje se provlače diljem Europe. Europska unija osnovna je s idejom zajedništva i solidarnosti, što znači da u ovoj teškoj situaciji nitko nije sam, a jedna od temeljnih komunikacijskih odrednica Europske unije i Europske komisije upravo je solidarnost koja je tema ovogodišnjeg Dana Europe. Zbog novonastale situacije tradicionalan način obilježavanja ovoga dana nije moguć, stoga je pokrenut projekt Europska komisija u Hrvatskoj kao pokretač pozitivne energije u društvu – solidarnost.hr kojem je cilj omogućiti građanima da komuniciraju osjećaje, želje i nadanja te na taj način podsjetiti i istaknuti ono najbitnije u ovom trenutku – solidarnost.

Projekt će biti realiziran kroz komunikacijsku platformu solidarnost.hr, koja će biti aktivna od 5. svibnja te uz pripadajuće kanale društvenih medija, Facebook stranica Solidarnost.hr, Instagram profil @solidarnost.hr i Twitter profil @solidarnost.hr, na kojima će se koristiti službeni hashtag #solidarnosthr. Cijeli projekt zaokružen je sloganom „Samo se solidarnost dijeli dalje“. Kroz sve komunikacijske platforme će se sakupljati odgovori građana na jednostavna pitanja poput „Što biste poručili koroni da je ona slučajno osoba?, Jednom riječju – kako zamišljate svoj život kada izolacija završi?“, a na web stranici (solidarnost.hr) građani će i sami moći upisivati te slati svoje poruke. Odgovori se prikupljanju, biraju najbolji te pretvaraju u jednostavne vizuale za web stranicu (solidarnost.hr) te video sadržaj namijenjen za distribuciju putem društvenih mreža.

Projekt se odvija u dvije faze. U prvoj, teaser, fazi prikupljaju se odgovori građana te kreira sadržaj za mrežne i društvene stranice projekta, a u drugoj fazi predstavlja se web stranica te komunicira poruka solidarnosti kroz kreirane vizuale i video sadržaj.

Cilj je motivirati što veći broj građana da sudjeluje i podijeli svoje emotivne trenutke vezane uz koronavirus, potres i čitavu izazovnu situaciju s kojom smo suočeni te kreirati sadržaj koji ima mogućnosti prenijeti jaku emocionalnu poruku – svi smo u ovome zajedno, ujedinjeni i solidarni.

Više informacija o projektu biti će u narednim danima…