Vijesti

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj dio je mreže ureda predstavništva Europske komisije koji se nalaze u svim državama članicama Europske unije i sva predstavništva djeluju u ulozi glasnogovornika Europske komisije. Predstavništvo komunicira o važnim temama za EU na nacionalnoj i lokalnoj razini te djeluje kao veza između Komisije s jedne strane te vlasti i građana zemlje članice s druge strane. 

Kroz svoj rad Predstavništvo građanima pruža informacije o temama povezanim s Europskom unijom, a osobito s pravima građana Unije i prioritetima Europske unije, prilagođene lokalnoj i regionalnoj javnosti. Organizacijom brojnih događaja namijenjenih javnosti  Predstavništvo želi građanima i različitim interesnim skupinama pružiti priliku za dijalog s predstavnicima vlasti, ekonomskim stručnjacima i drugim javnim osobama. Jedna od takvih aktivnosti je i "Dijalog s građanima" koji se održava u svim državama članicama EU, a tim putem Predstavništvo građanima pruža mogućnost aktivnog sudjelovanja u raspravi o aktualnim temama iz europske svakodnevice.
Predstavništvo organizira i događanja u zajednici kojima prigodno obilježava različite važne datume u Europskoj uniji, poput Dana Europe ili Europskog dana jezika.

S ciljem pružanja važnih informacija svim građanima Predstavništvo je dostupno putem različitih kanala za komunikaciju, a kao i Europska komisija Predstavništvo u Hrvatskoj podržava mrežu pružatelja informacija Europe Direct koja djeluje diljem Hrvatske.

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj možete potražiti i na društvenim mrežama i saznati sve što vas zanima. Potražite ih na Facebook profilu, TwiteruFlickr profilu, YouTube kanalu i na Instagramu ili osobno  u središtu Zagreba u Kući Europe
Galerija slika