Vijesti

Pronađite stipendiju kakvu želite putem European Youth Portala!

Želite li uživati u studentskom životu u drugoj zemlji, ali se bojite da će vas previše koštati? Čitate kako bi saznali možete li pronaći stipendiju i početi iduće akademske godine studirati u zemlji iz snova?

Pronađite stipendiju kakvu želite putem European Youth Portala!
Prva stvar koju treba imati na umu da obrazovne institucije nisu jedine koje nude stipendije; Ne ograničavajte pretraživanja na provjeru sveučilišta na kojima želite studirati, već pogledajte i stipendije od privatnih zaklada i tvrtki (npr. Microsoft). Također, mnoge vlade imaju programe stipendiranja za međunarodne studente: na primjer, Velika Britanija nudi Chevening stipendije, Njemačka financira studente preko DAAD-a i možete studirati u Mađarskoj na Balassi Institutu.

Erasmus + nudi EU sredstva za stipendije za razne magisterije i doktorat programe. Provjerite katalog Komisije za programe dostupne u sljedećoj akademskoj godini. Ako vidite tečaj koji želite, trebate kontaktirati konzorcij koji nudi program s više informacija i detaljima prijave.

Zainteresirani ste za širenje svog studentskog iskustva u zemljama izvan Europe?

Stipendija Portal sadrži bazu podataka s više od tisuću stipendija dostupnih u zemljama diljem svijeta. Odaberite željenu razinu (od srednje škole do doktorskog studija), iz koje ste zemlje te zemlju u kojoj želite učiti i tražilica će vam izdvojiti rezultate stipendije koja odgovara vašem profilu.

Više informacija o stipendiranju i studiranju izvan EU možete pronaći na: https://europa.eu/youth/eu/article/53/21046_en