Vijesti

SASTANAK KOLEGIJA: Priprema konferencije o budućnosti Europe

Europska komisija je predstavila svoje ideje za pripremu konferencije o budućnosti Europe, koja bi trebala početi na Dan Europe 9. svibnja 2020. 

SASTANAK KOLEGIJA: Priprema konferencije o budućnosti Europe

 

Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, izjavila je: Ljudi moraju biti u središtu svih naših politika.

Zato želim da svi Europljani aktivno sudjeluju u konferenciji o budućnosti Europe i imaju vodeću ulogu u utvrđivanju prioriteta Europske unije. Uniju sutrašnjice možemo izgraditi samo zajedničkim djelovanjem. Dubravka Šuica, potpredsjednica za demokraciju i demografiju, kazala je: Moramo iskoristiti zamah postignut visokim odazivom birača na posljednjim europskim izborima i ojačati povjerenje između institucija EU-a i građana kojima služimo.

Konferencija o budućnosti Europe jedinstvena je prilika da građanima pokažemo da se u Europi vodi računa o njihovu mišljenju. Konferencija o budućnosti Europe, kojom se želi poboljšati kontakt s europskim građanima ikoja bi trebala trajati dvije godine, jedna je od obveza koje je predsjednica Komisije najavila u političkim smjernicama. Na internetu su dostupni priopćenje za medije, pitanja i odgovori te dokument Komisije Priprema konferencije o budućnosti Europe.

Izvor f.:

https://ec.europa.eu/croatia/news/shaping_the_conference_on_the_future_of_europe_hr